NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Jablečné tornádo s extra vláčným těstem. Jeden z nejlepších podzimních receptů.
Jablečné tornádo s extra vláčným těstem. Jeden z nejlepších podzimních receptů.
Jablečné tornádo s extra vláčným těstem. Jeden z nejlepších podzimních receptů.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Jednoduchý návod, jak si připravit dokonale šťavnatý jablečný koláček s vizuálním efektem tornáda. Škrobová hmota vytvoří na povrchu koláčku vzhled připomínající tornádo. Je dobré použít sladká jablka, abyste je nemuseli doslazovat, ale pokud máte raději kyselejší chuť, můžete to také zkusit. Doporučuji vyzkoušet i variantu s hruškami. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   11.9.2024

Jablečné tornádo s extra vláčným těstem. Jeden z nejlepších podzimních receptů.

Jednoduchý návod, jak si připravit dokonale šťavnatý jablečný koláček s vizuálním efektem tornáda. Škrobová hmota vytvoří na povrchu koláčku vzhled připomínající tornádo. Je dobré použít sladká jablka, abyste je nemuseli doslazovat, ale pokud máte raději kyselejší chuť, můžete to také zkusit. Doporučuji vyzkoušet i variantu s hruškami. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

Tornádo vrstva:

1 ks
vejce
50 g
krystalový cukr
15 g
kukuřičný škrob
1 lžíce
vanilkový cukr
250 ml
mléko

Těsto:

2 ks
vejce
100 g
krystalový cukr
1 lžíce
vanilkový cukr
200 ml
mléko
50 ml
olej
200 g
polohrubá mouka
10 g
prášek do pečiva

Dále:

2 ks
jablko
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Do hrnce dáme vejce, krystalový cukr, vanilkový cukr, kukuřičný škrob a celé to zalijeme mlékem. Uvaříme hustou kaši, kterou přendáme na talíř a zakryjeme ji potravinářskou fólií. Necháme vychladnout. Po vychladnutí kaši přendáme do cukrářského sáčku.
  2. Vajíčka vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny. Potom přilijeme mléko a olej a krátce na malých otáčkách šleháme. Na závěr přidáme mouku a prášek do pečiva a ještě krátce promícháme.
  3. Do takto vyšlehaného těsta přidáme na menší kousky nakrájená jablka a promícháme.
  4. Těsto s jablky vylijeme do kulaté formy s pečícím papírem o průměru 22 cm. Na vrch cukrářským sáčkem uděláme spirálu.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 40 minut – sledujeme.
  6. Po upečení vrch poprášíme cukrem a podáváme.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář