Jablečno perníková bábovka

Oprášila jsem svou starou keramickou formu na bábovku a vyzkoušela upéct novou bábovku. S perníkovou příchutí a šťavnatou díky jablíčkům. Výhodou je i hrnkový recept, takže nepotřebujete žádnou váhu :) Autor: Mineralka

Přidal:, 20.3.2019
Kategorie: Bábovky, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Jablečno perníková bábovka

Suroviny

2 ksjablka (nastrouhat)
2 hrnkypolohrubé mouky (250 ml)
1 dclmléko
1/2 hrnekolej
1/2 hrnkumoučkový cukr
2 ksvejce
2 PLmed
1 ksprášek do perníku

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  2. Těsto vylijeme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy.
  3. Pečeme na 180 st. asi 60 minut.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  4. Po upečení a vychladnutí bábovku posypeme moučkovým cukrem.