Jablečno-skořicová žemlovka

Pokud máte už dost masa, připravte si oběd nasladko. Autor: Akeber

Přidal:, 24.6.2016
Kategorie: Sladká jídla, Žemlovka, Dezerty, Oběd
Recept Jablečno-skořicová žemlovka

Suroviny

máslo
vejce
jablko
rohlíky
mléko
krystalový cukr
moučkový cukr na posypání
vanilkovo- skořicový cukr
tvaroh
rozinky
rum
strouhanka na vysypání formy
tuk na vymazání formy
olej na potření

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kolečka. Posypeme skořicovým cukrem. V mléce rozpustíme máslo přidáme krystalový cukr podle chut, vajíčka 2 ks a rozšleháme je v mléce. Polijeme rohlíky a promícháme (na 8 rohlíků 500 ml mléka a 3 vejce).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Formu vymažeme a vysypeme strouhankou.
  3. Jablka si nastrouháme, přidáme krystalový cukr, vanilkovo-skořicový cukr. Promícháme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Rozinky necháme alespoň 15 min namočené v rumu.
  5. Přimícháme je i ze žloutkem a vanilkovým cukrem do tvarohu a dobře promícháme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Na dno formy (pekáče) poukadáme polovinu rohlíků. K tomu tvaroh a nastrouhaná jablka.
  7. Na povrch druhou polovinu rohlíků. Potřeme olejem a posypeme skořicovým cukrem. Dáme péct do trouby na 170 C na 45-50 min.

Můj blog: Mamka varí