NejRecept.cz Sladká jídla Jablečno-skořicový cheesecake
Jablečno-skořicový cheesecake
Recept Jablečno-skořicový cheesecake
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: _Nikoleta_

Kombinace jablko-skořice nikdy neomrzí. Cheesecake v této příchuti mě velmi mile překvapil svojí skvělou chutí. Pokud máte doma jablíčka, pusťte se do jeho přípravy.

_Nikoleta_    ·   4.2.2022

Jablečno-skořicový cheesecake

Kombinace jablko-skořice nikdy neomrzí. Cheesecake v této příchuti mě velmi mile překvapil svojí skvělou chutí. Pokud máte doma jablíčka, pusťte se do jeho přípravy.

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Sušenkový základ

200 g
sušenky bez cukru (zn. Gullón), případně mohou být i jakékoli jiné sušenky
60 g
máslo
1 lžička
mletá skořice

Náplň

500 g
jemný tvaroh
150 g
pomazánkové máslo
2 ks
vejce
60 g
třtinový cukr
2 lžíce
vanilkový pudinkový prášek
1 lžička
mletá skořice
4 ks
jablka
1 ks
skořicový cukr
voda

Poleva

1 ks
jablko
1 lžička
mletá skořice
1/2 bal.
vanilkový pudinkový prášek
50–100 ml
voda
20 g
vanilkový protein (není třeba)
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Sušenky rozmixujeme spolu se skořicí. Přidáme máslo pokojové teploty a znovu promixujeme. Směs vysypeme do kulaté formy o průměru 24 cm, vystlané pečícím papírem (pouze dno). Směs rovnoměrně upěchujeme na dno formy. Dáme předpéct do trouby vyhřáté na 180 stuňů na 8–10 minut.
  2. 4 jablka očistíme a nakrájíme nadrobno, smícháme se skořicovým cukrem, zalijeme vodou a vaříme do změknutí.
  3. Následně jablka ponorným mixérem rozmixujeme na pyré (mně vyšlo přibližně 450g).
  4. Tvaroh s pomazánkovým máslem vyšleháme. Přišleháme vajíčka a jablečné pyré. Nakonec přidáme pudinkový prášek, skořici, cukr a pořádně promícháme.
  5. Připravenou náplň vylijeme na sušenkový základ a pečeme při teplotě 155 stupňů přibližně hodinu. Při pečení cheesecaku dávám na spodek trouby plech s vodou. Po dopečení necháme koláč vychladnout v pootevřené troubě alespoň půl hodiny.
  6. Na polevu očistíme jablko a nastrouháme ho na hrubo. Přidáme skořici a pudinkový prášek rozmíchaný ve vodě. Za průběžného míchání vaříme do zhoustnutí. Následně můžeme přimíchat protein. Nakonec směs rozmixujeme ponorným mixérem.
  7. Polevu, ne horkou, rozetřeme na vychladlý cheesecake a odložíme do chladničky. Před podáváním jsem cheesecake ještě dozdobila podušenými jablíčky.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář