Dno pekáčku (30 x 20 cm) vyskládáme v jedné vrstvě sušenkami. Do dostatečně velkého hrnce dáme nastrouhaná jablka, přidáme 500 ml vody a vaříme cca 5 minut.
Pudinkové prášky rozmícháme spolu s 6 lžicemi vody a nalejeme k podušeným jablkům. Přidáme cukr a skořici a vaříme do zhoustnutí cca 8 minut.
Pak přidáme citronovou šťávu a rum. Polovinu jablečné hmoty (klidně horkou) rozetřeme na sušenky. Na jablka zase naskládáme bebečka a pak zbytek jablek.
Nahoru opět sušenky. Můžeme pokropit rumíkem a necháme zcela vychladnout. Šlehačku vyšleháme dotuha (kdo chce, může dát ztužovač nebo cukr dle chuti).
Na chladný moučník natřeme šlehačku a můžeme mlsat.
Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé kuchařky - Naďa Indruchová