Jablečný blesk s čokoládou a zakysanou smetanou

Vynikající šťavnatý koláček z hrnku, který máte připravený za 15 minut. Jablíčka jsou nyní všude, tak si připravte chutný dezert po vydatném obědě. Zvládne ho připravit i začátečnice v pečení, takže šup šup do kuchyně. Autor: Triniti

Přidal:, 13.9.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Jablečný blesk s čokoládou a zakysanou smetanou

Suroviny

5 ksvětší jablka
2,5 hrnku (250 ml)polohrubá mouka
1 hrnekkr. cukr
1 hrnekvlažné mléko
1/2 hrnkuolej
2 ksvejce
2 lžičkyskořice
2 PLkakao
1 bal.vanilkový cukr
1 lžičkasoda
1 bal.prášek do pečiva
džem na potření
1 bal.zakysaná smetana
1 bal.čokoláda

Postup přípravy

  1. Jablka očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle (tak, abychom dostali cca 700 g).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. V misce smícháme všechny ostatní suroviny, přidáme nastrouhaná jablka a promícháme.
  3. Připravíme si větší plech 30x40 cm, dno vyložíme pečícím papírem, vylijeme těsto a dáme koláček péct. Pečeme na 180 stupňů asi půl hodinu.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Po upečení vrch potřeme džemem a polijeme rozpuštěnou čokoládou smíchanou se zakysanou smetanou.