Jablečný koláč s kokosovou nadýchanou peřinkou

Recept Jablečný koláč s kokosovou nadýchanou peřinkou
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Dnes takový podzimní koláček, i když léto je v plném proudu. Jablíčka dozrávají na stromech, já jsem si pár už vzala do kuchyně a udělala vynikající jablečný koláč s kokosovým sněhem. Někdy dělávám i bez kokosu, ale s kokosem to je vynikající. Nebojte se dlouhého seznamu surovin, které potřebujete k přípravě, určitě vše najdete doma :) Autor: Milka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

50 dkgpolohrubé mouky
4 ksžloutky
20 dkgmoučkového cukru
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.HERA nebo máslo
3 PLkyselého mléka

Náplň:

1 sklenicepovidla na natření cesta
1 litrstrouhaných jablek
dle chutikr. cukr
1 kskůra z jednoho citronu
mletá škoruca
mleté ​​ořechy
šťáva z citronu

Sníh:

5 ksbílků
15 dkgkr. cukru
5 PLkokos
1 PLšťávu z citronu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny sypké suroviny si rozmícháme v misce. Žloutky rozmícháme v mléce a Heru nebo máslo nakrájíme na menší kousky a rozdrobíme v mouce.
  2. Pak přidáme žloutky s mlékem a vypracujeme těsto. Velmi dobře se s ním pracuje. Pokud bude třeba přidáme mouku nebo mléko. Těsto rozdělíme na dvě části, jednu menší a jednu větší. Větší část rozválíme na plech, který jsme vymastili a vysypali moukou.
  3. Natřeme ho povidly a na něj rozložíme strouhaná jablka, posypeme je krystalovým cukrem podle toho, jaké jsou sladká a mletou skořicí. Na ně dáme mleté ​​ořechy asi na tloušťku prstu, které jsme rozmíchali s krystalovým cukrem a s kůrou z citronu.
  4. Nyní si rozválíme druhé těsto a rádýlkem ho nakrájíme na proužky /můžeme dát i celé těsto, pokud budeme dávat kokosový sníh/.
  5. Dáme péct do trouby na 180 ° C na 20 minut.
  6. Mezitím si uděláme sníh, přidáme cukr, kokos a citrónovou šťávu a došleháme.
  7. Koláč vyjmeme z pece a rozetřeme na něj kokosový sníh, uhladíme a vložíme zpět do pece na 8-10 minut. Přeji dobrou chuť.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit