Jablečný koláč ze zakysané smetany s rozinkami

Exkluzivní jablečný koláček, který je velmi rychlý na přípravu. Jablečná sezóna je v plném proudu, tak neváhejte a udělejte si skvělý koláček, který ocení hlavně milovníci tohoto ovoce. U nás se tradičně dělává křehký jablečník našich starých maminek a druhým oblíbeným je právě tento.

Přidal:admin, 20.9.2017
Kategorie: Moučníky
Jablečný koláč ze zakysané smetany s rozinkami

Suroviny

300 gzakysaná smetana
3 ksvejce
200 gkr. cukr
250 ghladká mouka
2 ksvelké jablko
100 grozinky
50 gmáslo
1 lžičkaprášku do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
2 PLstrouhanka

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Tuhou pěnu poznáme tak, že namočíme prst do pěny a otočíme ho směrem nahoru. Pěna nespadne, ale zůstane na prstu.
  2. Přidáme rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu, vanilku a na závěr přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Jablka omyjeme, vyjmeme a nakrájíme na menší kostky, které obalíme ve strouhance.
  4. Připravíme si kulatou formu, najeleme polovinu těsta, rozložíme polovinu jablek, polovinu rozinek, zalijeme zbylým těstem a znovu poklademe jablka a rozinky.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova. Po upečení vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Zdroj: Vk