Jablečný ovesný perník

Vynikající jednoduchý a hlavně zdravý. Osladila jsem ho medem, je z jednoho vajíčka, s příjemnou chutí perníkového koření a k tomu ještě bez klasické bílé mouky. Pomlela jsem ovesné vločky, které jsou snadno stravitelné a ještě k tomu koláček je šťavnatý díky jablíčku. Zkuste. Autor: LuckaZubata

Recept Jablečný ovesný perník

Suroviny

1 ksvejce
2-3 lžícemedu
125 mlmléka
100 govesných vloček
2 lžičkyperníkového koření
2 lžičkykakaa
1/2 lžičkyjedlé sody
1 ksjablko

Postup přípravy

  1. Vejce si vyšleháme s medem, přidáme mléko, kakao, perníkové koření, jedlou sodu, nastrouhané jablko a nakonec ovesné vločky pomleté na mouku.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Vše vlijeme do srnčího hřbetu vyloženého pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 45 minut.