Jablečný vichr - jemný a chutný koláč z hrnečku

Recept Jablečný vichr - jemný a chutný koláč z hrnečku
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Téměř žádná práce a skvělý výsledek. Jablkové koláče jsou velmi oblíbené a tento patří u nás doma mezi ty TOP. Šťavnatý a křehký zároveň. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

3 ksvejce
1 hrnek(250 ml) kr. cukr
2 hrnkykefír
100 mlolej
1,5 hrnkupolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
5 ksvětší jablko
moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a promícháme. Dále přidáme kefír, znovu promícháme a na závěr přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Já mouku vždy prosívám, ale není to pravidlo.
  2. Do takto připraveného těsta přidáme na malé kousky nakrájená jablka.
  3. Těsto vylijeme na plech (20x30 cm), dno jsme vymastili máslem a vysypali moukou. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 40 minut - sledujeme.
  4. Necháme vychladnout a nakrájíme. Vrch před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit