NejRecept.cz Dezerty Zákusky Jablíčková buchta s čoko-šlehačkou
Jablíčková buchta s čoko-šlehačkou
Recept Jablíčková buchta s čoko-šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   4.4.2019

Jablíčková buchta s čoko-šlehačkou

I úplně obyčejná buchta může vypadat jako dortík z cukrárny, takže dětičky zase můžou mlsat o stošest... :-) A já zase alespoň zlikvidovala pár jablíček z podzimních zásob. Díky nim je korpus krásně vláčný a šťavnatý. Autor: Danka

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

100 g
změklého másla
250 g
krystalu
3 ks
celá vejce
3 ks
jablka (čistá váha po očištění 300g, nahrubo nastrouhat)
100 ml
mléka
250 g
polohrubé mouky
1 bal.
prášek do pečiva
40 g
kvalitního holandského kakaa
špetka
soli

Čoko-šlehačka:

3 bal.
smetany ke šlehání (celkem 600g)
2 vrchovaté lžíce
moučkového cukru
3 bal.
ztužovače šlehačky
1 sáček
prášku na přípravu horké čokolády (20g, já jsem použila od fy.Samantha s višňovou příchutí)
Postup receptu
Vytisknout
  1. V misce začneme šlehat máslo s cukrem a po jednom zašleháme vejce a důkladně prošleháme. Přidáme strouhaná jablka a mléko a nakonec vmícháme směs mouky, prášku do pečiva, kakaa a špetky soli.
  2. Důkladně promícháme a vlijeme na menší plech s vyšším okrajem (32x22cm). Pečeme 30 minut na 170 stupňů. 
    Necháme zcela vychladnout a poté potřeme šlehačkou.
  3. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem a nakonec vešleháme čokoládový prášek. Natřeme na vychladlý korpus a dozdobíme čokoládovými "hovínky". Promiňte, snad to nikoho nepobouří, ale já musela. Děti tomu tak odmalinka říkají. :D
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář