Jablíčková buchta s čoko-šlehačkou

I úplně obyčejná buchta může vypadat jako dortík z cukrárny, takže dětičky zase můžou mlsat o stošest... :-) A já zase alespoň zlikvidovala pár jablíček z podzimních zásob. Díky nim je korpus krásně vláčný a šťavnatý. Autor: Danka

Přidal:, 4.4.2019
Kategorie: Zákusky, Buchty, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Jablíčková buchta s čoko-šlehačkou

Suroviny

Těsto:
100 gzměklého másla
250 gkrystalu
3 kscelá vejce
3 ksjablka (čistá váha po očištění 300g, nahrubo nastrouhat)
100 mlmléka
250 gpolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
40 gkvalitního holandského kakaa
špetkasoli
Čoko-šlehačka:
3 bal.smetany ke šlehání (celkem 600g)
2 vrchovaté lžícemoučkového cukru
3 bal.ztužovače šlehačky
1 sáčekprášku na přípravu horké čokolády (20g, já jsem použila od fy.Samantha s višňovou příchutí)

Postup přípravy

  1. V misce začneme šlehat máslo s cukrem a po jednom zašleháme vejce a důkladně prošleháme. Přidáme strouhaná jablka a mléko a nakonec vmícháme směs mouky, prášku do pečiva, kakaa a špetky soli.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  2. Důkladně promícháme a vlijeme na menší plech s vyšším okrajem (32x22cm). Pečeme 30 minut na 170 stupňů. 
    Necháme zcela vychladnout a poté potřeme šlehačkou.
  3. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem a nakonec vešleháme čokoládový prášek. Natřeme na vychladlý korpus a dozdobíme čokoládovými "hovínky". Promiňte, snad to nikoho nepobouří, ale já musela. Děti tomu tak odmalinka říkají. :DTip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole