Jablíčkový štrúdl z listového těsta

Přidal: NejLucka, 24.3.2016
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Jablka, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jednoduché, rychlé a chutné. Jablíčkový štrúdl z listového těsta.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 24.3.2016
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Jablka, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
1 bal.listového těsta
1 bal.skořicového cukru
1 ksvejce
4-5 ksjablek
moučkový cukr
rozinky
hl. mouka
- Rozválíme těsto na 2 obdelníky. Jablka oloupeme nakrájíme na malé kostičky (nebo nastrouháme), přisypeme skořicový cukr, rozinky.
- Podle potřeby přisladíme jablka moučkovým cukrem a oba pláty těsta s náplní úhledně zabalíme do dvou nohavic.
- Závin položíme na plech s pečícím papírem. V hrnečku dobře metličkou promícháme vejce a tím pak záviny potřeme mašlovačkou.
- Vložíme do předem vyhřáté trouby na 150-160 °C a pečeme dozlatova cca 15 minut.
- Naporcujeme, posypeme cukrem a podáváme jak za tepla, tak i za studena.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
KOMENTÁŘE K RECEPTU