Jablíčkový štrúdl z listového těsta

Jednoduché, rychlé a chutné. Jablíčkový štrúdl z listového těsta.

Přidal:, 24.3.2016
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Štrůdly a záviny
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Jablíčkový štrúdl z listového těsta

Suroviny

1 bal.listového těsta
1 bal.skořicového cukru
1 ksvejce
4-5 ksjablek
moučkový cukr
rozinky
hl. mouka

Postup přípravy

  1. Rozválíme těsto na 2 obdelníky. Jablka oloupeme nakrájíme na malé kostičky (nebo nastrouháme), přisypeme skořicový cukr, rozinky.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  2. Podle potřeby přisladíme jablka moučkovým cukrem a oba pláty těsta s náplní úhledně zabalíme do dvou nohavic.
  3. Závin položíme na plech s pečícím papírem. V hrnečku dobře metličkou promícháme vejce a tím pak záviny potřeme mašlovačkou.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  4. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 150-160 °C a pečeme dozlatova cca 15 minut.
  5. Naporcujeme, posypeme cukrem a podáváme jak za tepla, tak i za studena.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce

Zdroj: Vaření a pečení s radostí