Jablíčkový štrúdl z listového těsta

Recept Jablíčkový štrúdl z listového těsta

Přidal: , 24.3.2016

Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduché, rychlé a chutné. Jablíčkový štrúdl z listového těsta.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 24.3.2016

Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 bal.listového těsta
1 bal.skořicového cukru
1 ksvejce
4-5 ksjablek
moučkový cukr
rozinky
hl. mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Rozválíme těsto na 2 obdelníky. Jablka oloupeme nakrájíme na malé kostičky (nebo nastrouháme), přisypeme skořicový cukr, rozinky.
  2. Podle potřeby přisladíme jablka moučkovým cukrem a oba pláty těsta s náplní úhledně zabalíme do dvou nohavic.
  3. Závin položíme na plech s pečícím papírem. V hrnečku dobře metličkou promícháme vejce a tím pak záviny potřeme mašlovačkou.
  4. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 150-160 °C a pečeme dozlatova cca 15 minut.
  5. Naporcujeme, posypeme cukrem a podáváme jak za tepla, tak i za studena.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit