Jablka s oříšky zakryté peřinkou

Bez pečení připravený sladký dezert, kterým překvapíte každého.

Přidal:, 31.10.2015
Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty, Chuťovky, Podle ovoce, Jablka
Recept Jablka s oříšky zakryté peřinkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
6 ksjablko
24 kssušenky
2 lžícecukr
Nádivka:
50 gvlašské ořechy
50 grozinky
1 lžícemeruňkový džem
1/2 lžičkyskořice
Krém:
750 mlmléko
2 ksvejce
200 gkr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
75 ghladká mouka
75 gmáslo
kokos na posypání

Postup přípravy

  1. Jablka očistíme a omyjeme. Překrojíme je na polovinu a střed vyjmeme. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme 2 lžíce cukru a vložíme jablka. Vaříme, dokud jablíčka nezměknou a pak je vyjmeme. Necháme vychladnout.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně přidáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, mléko a mouku. Pak hmotu přendáme na mírný oheň a vaříme, dokud hmota nezhoustne. Hustou hmotu odstavíme a přidáme máslo. Mícháním ho rozpustíme a hmotu necháme mírně vychladnout.
  3. Ořechy nasekáme na drobno, přidáme rozinky, džem a skořici. Touto hmotou naplníme jablíčka a položíme je na sušenku.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Připravíme si formu. Na dno poklademe sušenky, navrstvíme tenkou vrstvu krému a položíme jablíčko se sušenkou. Na jablka navrstvíme zbylý krém a vrch posypeme kokosem. Necháme ztuhnout.

Zdroj: Coolinarika