Jablka očistíme a omyjeme. Překrojíme je na polovinu a střed vyjmeme. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme 2 lžíce cukru a vložíme jablka. Vaříme, dokud jablíčka nezměknou a pak je vyjmeme. Necháme vychladnout.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně přidáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, mléko a mouku. Pak hmotu přendáme na mírný oheň a vaříme, dokud hmota nezhoustne. Hustou hmotu odstavíme a přidáme máslo. Mícháním ho rozpustíme a hmotu necháme mírně vychladnout.
Ořechy nasekáme na drobno, přidáme rozinky, džem a skořici. Touto hmotou naplníme jablíčka a položíme je na sušenku.
Připravíme si formu. Na dno poklademe sušenky, navrstvíme tenkou vrstvu krému a položíme jablíčko se sušenkou. Na jablka navrstvíme zbylý krém a vrch posypeme kokosem. Necháme ztuhnout.