NejRecept.cz Podle ovoce Jablka Jablka smažená v těstíčku
Jablka smažená v těstíčku
Recept Jablka smažená v těstíčku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Starý klasický recept na smažená jablka. Recept je ze staré kuchařské knihy z roku 1937. Již tehdy měli lidé mlsné jazýčky.

NejLucka NejLucka    ·   4.9.2015

Jablka smažená v těstíčku

Starý klasický recept na smažená jablka. Recept je ze staré kuchařské knihy z roku 1937. Již tehdy měli lidé mlsné jazýčky.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

700 g
jablka
3 ks
vejce
1-2 lžíce
kr. cukr
150 g
hladká mouka
150 ml
bílé víno
špetka
sůl
špetka
jedlá soda
olej na smažení
moučkový cukr + skořice na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si všekty suroviny. Jablka omyjeme a zbavíme se jadérek. Nakrájíme je na kolečka.
  2. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme víno, mouku smíchanou s jedlou sodou. Nakonec přimícháme ušlehaný sníh z bílků a vařečkou jemně promícháme.
  3. Kolečka obalíme v připraveném těstíčku a smažíme je z obou stran v rozpáleném oleji.
  4. Smažená kolečka ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a posypeme je směsí skořice a moučkového cukru. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář