Jablka smažená v těstíčku

Starý klasický recept na smažená jablka. Recept je ze staré kuchařské knihy z roku 1937. Již tehdy měli lidé mlsné jazýčky.

Přidal:, 4.9.2015
Kategorie: Chuťovky
Recept Jablka smažená v těstíčku

Suroviny

Budeme potřebovat:
700 gjablka
3 ksvejce
1-2 lžícekr. cukr
150 ghladká mouka
150 mlbílé víno
špetkasůl
špetkajedlá soda
olej na smažení
moučkový cukr + skořice na posypání

Postup přípravy

  1. Připravíme si všekty suroviny. Jablka omyjeme a zbavíme se jadérek. Nakrájíme je na kolečka.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme víno, mouku smíchanou s jedlou sodou. Nakonec přimícháme ušlehaný sníh z bílků a vařečkou jemně promícháme.
  3. Kolečka obalíme v připraveném těstíčku a smažíme je z obou stran v rozpáleném oleji.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  4. Smažená kolečka ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a posypeme je směsí skořice a moučkového cukru. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika