Jablková bábovka

Po delším čase vkládám další skvělý recept z mé sbírky. Miluji péct bábovky. Existuje mnoho receptů, které jsou tradiční i netradiční a hlavně jsou zcela jednoduché. Přidat můžete cokoliv, čokoládu, rozinky, oříšky, sušené ovoce, mandle, kokos, čerstvé ovoce. Tentokrát jsem pekla s jablkem, které zůstalo v kuchyni na pracovní desce a nikdo se ho ani nedotkl. Příště budu vědět, že jablko už jde do bábovky jedna radost. Bábovka je vláčná, chutná a zmizí z talíře za pár minut, za to vám ručím. Autor: smiley

Přidal:smiley536, 24.3.2017
Kategorie: Moučníky
Jablková bábovka

Suroviny

Těsto:
80 gmásla
130 gcukru
1 bal.vanilkový cukr
3 ksvejce
300 gpolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
300 gnastrouhaných jablek
cca 50 mlmléka

Postup přípravy

  1. Máslo utřeme s cukrem, vanil. cukrem a žloutky do pěny.
  2. Přidáme mouku s práškem do pečiva, jablka a mléko.
  3. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
  4. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180 °C zhruba 1 hodinu.