NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Jablková buchta přelitá marmeládou s rumem
Jablková buchta přelitá marmeládou s rumem
Recept Jablková buchta přelitá marmeládou s rumem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Romča Važa Romča Važa    ·   11.6.2015

Jablková buchta přelitá marmeládou s rumem

Jednoduchá jablková buchta přelitá marmeládou, do které jsme přidali rum. Rychlá a nenáročná na přípravu. Autor: Romča

Suroviny

Budeme potřebovat:

200 g
špaldové mouky
100 g
polohrubé mouky
1 bal.
prášek do pečiva
4 ks
žloutky
2 lžíce
kakaa
200 g
cukru
3 lžíce
oleje
300 g
nahrubo nastrouhaných jablek
100 ml
mléka

Poleva:

dle potřeby
ovocná marmeláda
2-3 lžíce
rumu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Jablka očistíme a na hrubém struhadle nastrouháme. Polohrubou a špaldovou mouku smícháme v misce, přidáme prášek do pečiva, kakao. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme olej střídavě s mlékem. Přidáme nastrouhaná jablka a nakonec i smíšené suché suroviny. Takto připravené těsto navrstvíme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme při teplotě 180 stupňů.
  2. Marmeládu smícháme s rumem, na mírném ohni chvíli ohřejeme a polijeme dortík.
  3. Na talířku koláč ozdobíme jablkem a posypeme mandlemi. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář