Jablková buchta přelitá marmeládou s rumem

Přidal: Romča Važa, 11.6.2015
Kategorie: Dorty, Buchty, Dezerty, Podle ovoce, Jablka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jednoduchá jablková buchta přelitá marmeládou, do které jsme přidali rum. Rychlá a nenáročná na přípravu. Autor: Romča
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Romča Važa, 11.6.2015
Kategorie: Dorty, Buchty, Dezerty, Podle ovoce, Jablka
SUROVINY
Budeme potřebovat:
200 gšpaldové mouky
100 gpolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
4 ksžloutky
2 lžícekakaa
200 gcukru
3 lžíceoleje
300 gnahrubo nastrouhaných jablek
100 mlmléka
Poleva:
dle potřebyovocná marmeláda
2-3 lžícerumu
- Jablka očistíme a na hrubém struhadle nastrouháme. Polohrubou a špaldovou mouku smícháme v misce, přidáme prášek do pečiva, kakao. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme olej střídavě s mlékem. Přidáme nastrouhaná jablka a nakonec i smíšené suché suroviny. Takto připravené těsto navrstvíme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme při teplotě 180 stupňů.
- Marmeládu smícháme s rumem, na mírném ohni chvíli ohřejeme a polijeme dortík.
- Na talířku koláč ozdobíme jablkem a posypeme mandlemi. Dobrou chuť!
KOMENTÁŘE K RECEPTU