NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Jablkový dortík se skořicovou pěnou
Jablkový dortík se skořicovou pěnou
Recept Jablkový dortík se skořicovou pěnou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Další recept na likvidaci zásob ze zahrady. Jablíčka přibývají a přibývají do bedýnek do komory a tak je zpracovávám na všechny možné způsoby. Už jsem dělala dětskou výživu, nepečené recepty, pečené koláčky, řezy, už jsem je i pekla spolu s kuřecím masem a s celým kuřátkem. Bylo to všechno vynikající a přiznám se, že pomaličku mi už docházejí nápady na jablečné dezerty, ale nepodléhám panice a stále hledám internetem a starými receptovými knihami, abych měla dostatek inspirací. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   5.10.2018

Jablkový dortík se skořicovou pěnou

Další recept na likvidaci zásob ze zahrady. Jablíčka přibývají a přibývají do bedýnek do komory a tak je zpracovávám na všechny možné způsoby. Už jsem dělala dětskou výživu, nepečené recepty, pečené koláčky, řezy, už jsem je i pekla spolu s kuřecím masem a s celým kuřátkem. Bylo to všechno vynikající a přiznám se, že pomaličku mi už docházejí nápady na jablečné dezerty, ale nepodléhám panice a stále hledám internetem a starými receptovými knihami, abych měla dostatek inspirací. Autor: Danka

30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
očištěných jablek
300 ml
jablečného džusu
400 ml
mléko
1 bal.
vanilkový pudinkový prášek
citronová šťáva
krystal dle chuti
1 balení
dětských piškotků
1 bal.
zakysaná smetana (200g)
10 g
práškové želatiny
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
skořicový cukr
krystal dle chuti
250 ml
smetany ke šlehání
šlehačka na dozdobení
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Jablka rozvaříme s 2/3 jablečné šťávy a krystalem, ve zbytku šťávy rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme k jablkům a povaříme.
  2. Dortovou formu (průměr 23cm) vymažeme olejem a dno vyskládáme piškoty, vlijeme jablkovou směs a opět poklademe piškoty. Dáme do lednice ztuhnout.
  3. V několika lžících mléka necháme nabobtnat želatinu a po cca 10 minutách mírně zahřejeme a necháme rozpustit. V míse smícháme zakysanou smetanu s cukry a zbytkem mléka, několik lžic této směsi vlijeme k teplé želatině, důkladně promícháme a vše nalijeme zpět do mísy, prošleháme a nakonec zlehka přimícháme ušlehanou smetanu.
  4. Vše vlijeme do formy na piškoty a necháme v lednici přes noc ztuhnout.
  5. Nakonec dozdobíme šlehačkou a sypeme skořicí.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář