NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Jablkový štrúdl, který vždy vyjde. Vyzkoušejte naše nepraskající tvarohové těsto.
Jablkový štrúdl, který vždy vyjde. Vyzkoušejte naše nepraskající tvarohové těsto.
Recept Jablkový štrúdl, který vždy vyjde. Vyzkoušejte naše nepraskající tvarohové těsto.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Jablkový štrúdl z tvarohového těsta je jednoduchý a chutný dezert. Těsto je křehké a snadno se zpracovává bez praskání, plněné šťavnatými jablky a skořicí. Ideální pro začátečníky i zkušené pekaře, tento recept zaručuje výborný výsledek a přináší klasickou chuť s jednoduchostí přípravy.

NejLucka NejLucka    ·   4.12.2023

Jablkový štrúdl, který vždy vyjde. Vyzkoušejte naše nepraskající tvarohové těsto.

Jablkový štrúdl z tvarohového těsta je jednoduchý a chutný dezert. Těsto je křehké a snadno se zpracovává bez praskání, plněné šťavnatými jablky a skořicí. Ideální pro začátečníky i zkušené pekaře, tento recept zaručuje výborný výsledek a přináší klasickou chuť s jednoduchostí přípravy.

20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

250 g
měkký tvaroh (ne z vaničky)
250 g
máslo
250 g
polohrubá mouka
špetka
sůl

Náplň:

9 ks
jablka
3 lžičky
skořice
6 lžiček
krystálovy cukr
6 lžičky
strouhanka
6 plátků
máslo

Na dohotovení:

1 ks
vejce na potření
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Z kombinace všech ingrediencí na těsto vytvoříme hladkou směs, kterou poté necháme v chladničce přes noc odpočívat.
  2. Rozdělíme těsto na tři rovné části a z každé vytvoříme placku. Na každou placku nasypeme tři nastrouhaná jablka, dvě lžičky cukru a dvě lžičky strouhanky.
  3. Na každou připravenou placku položíme dva plátky másla a pečlivě těsto zabalíme.
  4. Tři štrůdly se nejprve umístí na pečící plech, poté se potřou rozšlehaným vejcem. Následuje pečení v troubě nastavené na 200 stupňů po dobu přibližně 20 minut. Po upečení se štrůdly posypou moučkovým cukrem pro zvýraznění chuti a lepší vzhled.
  5. Jsou ideální k dopolední nebo odpolední kávě! Přeji dobrou chuť :)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář