Jáhlové karbanátky s kysaným zelím

Nejtěžší na tomto receptu je připravit jáhlovou kaši s kyselým zelím. Ale ani to není nejtěžší, jen to je o trochu složitější než to všechno ostatní v tomto receptu. Ale pokud si připravíte toto, zvládnete pak připravit i mnohem těžší jídla. Já kysané zelí mohu v každém jídle, takže toto bych mohla jíst i každý den. Já bych to sice jedla, ale moji doma určitě ne, takže stále musím vymýšlet nové recepty. Autor: grafinka

Přidal:, 29.5.2017
Kategorie: Zdravé recepty, Hlavní jídla
Jáhlové karbanátky s kysaným zelím

Suroviny

Na směs:
250 gjáhly
250 gkysané zelí
2 PLplnotučná hořčice
2 ksvětší cibude
krupice
strouhanka
cukr
ocet
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy

  1. Jáhly uvaříme doměkka podle návodu a necháme vychladnout. Mezítím si kysané zelí propereme a trochu pokrájíme, očistíme a nakrájíme cibuli nadrobno.
  2. To horší máme za sebou a teď už jen jednoduše: do mísy dáme vychlazené jáhly, kysané zelí, cibuli, sůl, pepř, majoránku, cca 2lžíce hořčice plnotučné a promícháme. Aby nám karbanátky držely pohromadě, přidáváme potřebné množství krupice a strouhanky. Já dávála zhruba hrnek krupice a hrnek strouhanky a pak už jen dosypávala, kolik bylo třeba. Směs ochutnáme a dochutíme trochou octa a cukru (pokud chcete) nebo dle své chuti.
  3. Vytvarujeme ze směsy placičky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Já papír potřela olejem, stejně tak i karbanátky.
  4. Dáme do předehřáté trouby na 180°C cca na půl hodiny, potom jsem karbanátky obrátila a ještě 10 min. dopekla.