Jáhlový nákyp s vlašskými ořechy

Nedávno jsem četla článek, ve kterém psali o příznivých účincích jáhel. Článek mě zaujal natolik, že jsem druhý den šla do obchodu, koupila balíček jáhel a vyzkoušela připravit zdravý koláček bez cukru. Byl opravdu velmi chutný. V kombinaci s vlašskými oříšky chutnal velmi zajímavě. Místo cukru se přidává med, který to dokonale osladí a ještě i jablko, aby koláč nebyl příliš suchý. Pokud použijete kyselé jablko, koláček bude více osvěžující. Autor: LuckaZubata

Přidal:, 14.8.2017
Kategorie: Fitness, Hlavní jídla, Zdravé recepty
Jáhlový nákyp s vlašskými ořechy

Suroviny

1 hrnekjáhel
vaničkatvarohu
2 ksvejce
3 lžícemedu
1 lžičkaprášku do pečiva
1 lžičkaskořice
1/2 hrnkuvlašských ořechů
1 ksjablko
2 a 1/2 hrnkuvody

Postup přípravy

  1. Jáhly si dvakrát spaříme vroucí vodou, aby zmizela nahořklá chuť a přecedíme.
  2. Jáhly dáme do hrnce, zalijeme 2 a 1/2 hrnku vody a vaříme asi 10 minut. Jáhly naboptnají a změknou. Odstavíme a necháme mírně zchládnout.
  3. V míse si vyšleháme vejce s medem, přidáme tvaroh, skořici a kypřící prášek.
  4. Jablka a ořechy si nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do směsi.
  5. Nakonec přimícháme jáhly a těsto vlijeme do pekáčku, který jsme si vyložili pečícím papírem.
  6. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 stupních asi 40 minut.