Připravíme si plech na pečení o velikosti 35 x 25 cm, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou.
Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidáme citronovou kůru.
Mouku promícháme s pečivovým práškem a prosijeme. Do žloutkové hmoty přidáváme postupně a na střídačku olej, mléko a mouku. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Ten pak opatrně a zlehka vmícháme do těsta.
Do vymazaného a vysypaného plechu nalejeme těsto a stěrkou uhladíme. Omyté, okapané a překrájené jahody promícháme s krystalovým cukrem (to proto, aby nám nepropadly až ke dnu) a naskládáme nahusto na těsto.
V troubě na 180 st. pečeme dorůžova cca 20 až 30 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé kuchařky - Naďa Indruchová