Jahodová bublanina

Přidal: NejLucka, 14.6.2015
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Jahody
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jednoduchá a hlavně rychle připravena sladká dobrota s ovocem. Autor: Naďa
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 14.6.2015
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Jahody
SUROVINY
300 gpolohrubé mouky
3 ksvejce
150 gmoučkového cukru
1 bal.vanilkový cukr
1 kscitron - kůra najemno nastrouhaná
10 lžicoleje
10 lžicvlažného mléka
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
400 gčerstvých jahod
2 lžícekrystalového cukru
moučkový cukr na posypání
hrubá mouka na vysypání plechu
tuk na vymazání plechu
- Připravíme si plech na pečení o velikosti 35 x 25 cm, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou.
- Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Přidáme citronovou kůru.
- Mouku promícháme s pečivovým práškem a prosijeme. Do žloutkové hmoty přidáváme postupně a na střídačku olej, mléko a mouku. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Ten pak opatrně a zlehka vmícháme do těsta.
- Do vymazaného a vysypaného plechu nalejeme těsto a stěrkou uhladíme. Omyté, okapané a překrájené jahody promícháme s krystalovým cukrem (to proto, aby nám nepropadly až ke dnu) a naskládáme nahusto na těsto.
- V troubě na 180 st. pečeme dorůžova cca 20 až 30 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
KOMENTÁŘE K RECEPTU