Jahodová bublanina

Recept Jahodová bublanina

Přidal: , 18.6.2019

Kategorie: Bublaniny, Buchty, Dezerty, Podle ovoce, Jahody

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Miluji čas jahod a růží ❤ Moje první kráska, dnešní sběr jahůdek a jahodová bublanina.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 18.6.2019

Kategorie: Bublaniny, Buchty, Dezerty, Podle ovoce, Jahody

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

300 gpolohrubé mouky
150 gmoučkového cukru
1/2 sáčkuprdopeče
1 sáčekvanilkový cukr
10 lžicvlažného mléka
10 lžicoleje
3 ksvejce
2 lžícekrystalového cukru
kůra z 1 citronu na jemno nastrouhaná
jahody

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny, přidáme citronovou kůru.
  2. Mouku promícháme s pečivovým práškem a prosejeme. Do žloutkové hmoty přidáváme postupně a na střídačku olej, mléko a mouku.
  3. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh, ten pak opatrně a zlehka vmícháme do těsta. Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme těsto a stěrkou uhladíme.
  4. Omyté, okapané a překrájené jahody naskládáme nahusto na těsto. V troubě na 180 °C pečeme dorůžova cca 20 až 30 minut, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit