NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Jahodová bublanina
Jahodová bublanina
Recept Jahodová bublanina
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření a pečení s radostí

Miluji čas jahod a růží ❤ Moje první kráska, dnešní sběr jahůdek a jahodová bublanina.

NejLucka NejLucka    ·   18.6.2019

Jahodová bublanina

Miluji čas jahod a růží ❤ Moje první kráska, dnešní sběr jahůdek a jahodová bublanina.

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
300 g
polohrubé mouky
150 g
moučkového cukru
1/2 sáčku
prdopeče
1 sáček
vanilkový cukr
10 lžic
vlažného mléka
10 lžic
oleje
3 ks
vejce
2 lžíce
krystalového cukru
kůra z 1 citronu na jemno nastrouhaná
jahody
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny, přidáme citronovou kůru.
  2. Mouku promícháme s pečivovým práškem a prosejeme. Do žloutkové hmoty přidáváme postupně a na střídačku olej, mléko a mouku.
  3. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh, ten pak opatrně a zlehka vmícháme do těsta. Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme těsto a stěrkou uhladíme.
  4. Omyté, okapané a překrájené jahody naskládáme nahusto na těsto. V troubě na 180 °C pečeme dorůžova cca 20 až 30 minut, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář