NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Jahodová bublanina s tvarohem na hrnky (fotopostup)
Jahodová bublanina s tvarohem na hrnky (fotopostup)
Recept Jahodová bublanina s tvarohem na hrnky (fotopostup)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Vláčná, chutná, jemná a sladká. To jsou atributy tohoto koláče, který se hodí téměř ke každé příležitosti. A řekněme si upřímně, kdo nemá rád jahodovou bublaninu, ten asi neví, co je dobré. Já tento recept obměňuji s jakýmkoli ovocem. Nesmí chybět ani hromádky tvarohu, které bublanině dodají šťavnatost. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   5.5.2025

Jahodová bublanina s tvarohem na hrnky (fotopostup)

Vláčná, chutná, jemná a sladká. To jsou atributy tohoto koláče, který se hodí téměř ke každé příležitosti. A řekněme si upřímně, kdo nemá rád jahodovou bublaninu, ten asi neví, co je dobré. Já tento recept obměňuji s jakýmkoli ovocem. Nesmí chybět ani hromádky tvarohu, které bublanině dodají šťavnatost. Autor: Mineralka

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
1 hrnček = 250 ml
4 ks
vejce
1 a 1/2 hrnku
krystalový cukr
1 hrnek
olej
1 hrnek
mléko
3 hrnky
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
250 g
tvaroh
podle chuti
moučkový cukr
podle chuti
ovoce
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Šťavnatá bublanina s ovocem a tvarohem je dokonalým sladkým dezertem, který dělám pravidelně. Skvěle chutná a příprava je tak jednoduchá a rychlá, že ji zvládne úplně každý. Pokud byste doma neměli jahody, klidně je nahraďte jiným ovocem – já mám ráda i rybíz, borůvky nebo maliny.

  1. V misce vyšleháme tvaroh s cukrem podle chuti.
  2. Vejce vyšleháme spolu s vanilkovým a krystalovým cukrem do tuhé pěny. Přilijeme olej a mléko a krátce prošleháme. Nakonec už jen ručně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Připravené těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem. Já jsem použila plech o velikosti 36 × 25 cm.
  4. Na připravené těsto naneseme pomocí lžíce hromádky tvarohu a poklademe ovoce – tentokrát jsem použila jahody.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu cca 35 – 40 minut. Sledujeme.

Bublaninu před podáváním můžete posypat moučkovým cukrem nebo ji ozdobit čerstvým ovocem. Chtěli byste vyzkoušet mírně odlišnou verzi bublaniny? Vsaďte na tuto nadýchanou mramorovou bublaninu s malinami, kterou si zamilujete na první ochutnání.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář