NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Jahodový dort s korpusem ze červené řepy
Jahodový dort s korpusem ze červené řepy
Recept Jahodový dort s korpusem ze červené řepy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: _Nikoleta_

Pokud se chystáte připravit dort pro někoho, kdo se zdravěji stravuje, vyzkoušejte tento. Korpus z červené řepy doplněný o tvarohový krém, svěží jahodový džem a polevu tvoří tento chutný dortík. Klidně si ho můžete připravit na oslavu, pro návštěvu, nebo jen tak ke kávičce.

_Nikoleta_    ·   22.3.2022

Jahodový dort s korpusem ze červené řepy

Pokud se chystáte připravit dort pro někoho, kdo se zdravěji stravuje, vyzkoušejte tento. Korpus z červené řepy doplněný o tvarohový krém, svěží jahodový džem a polevu tvoří tento chutný dortík. Klidně si ho můžete připravit na oslavu, pro návštěvu, nebo jen tak ke kávičce.

40 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Cesto

4 ks
vejce
60 g
třtinový cukr
180 g
řepkové pyré
40 g
med
150 g
hladká špaldová mouka
1 ks
prášek do pečiva
vanilkové aroma

Krém

500 g
jemný tvaroh
200 g
cream cheese
50 g
bílá čokoláda
15 g
sladidlo
jahodový džem bez cukru

Poleva

200 g
zmrazené jahody
3 lžíce
zlatý klas
1-2 lžíce
med
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Z bílků začneme šlehat sníh, postupně přisypáváme cukr a šleháme do tuha.
  2. Žloutky rozmícháme s řepkovým pyré, medem a trochou vanilkového aroma. Do bílků metličkou lehce vmícháme žloutkovou část. Následně k nim prosejeme mouku s práškem do pečiva a smícháme.
  3. Připravené těsto rozdělíme do dvou forem o průměru 20 cm vystlaných pečícím papírem a pečeme při teplotě 170 stupňů cca 25 minut.
  4. Po dopečení stáhneme zespodu pečící papír a korpusy necháme vychladnout.
  5. Tvaroh a cream cheese šleháme. Přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a sladidlo a utřeme hladký krém. Na podnos si dáme jeden korpus a potřeme silnější vrstvou jahodového džemu. Na něj naneseme krém a přikryjeme druhým korpusem. Na vrch dáme opět krém, který rozetřeme i po bocích. Připravený dort odložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky.
  6. Jahody dáme do hrnca a rozvaríme ich do mäkka, môžeme pridať aj vodu cca 50ml. odoberieme trochu šťavy a rozmiešame v nej zlatý klas. Jahody rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme rozmiešaný zlatý klas a varíme do zhustnutia. Následne necháme zmes vychladnúť.
  7. Vychladnutú polevu rozotrieme na vrch torty a odložíme do chladničky, ideálne na noc. Následne ozdobíme čerstvými jahodami a podávame.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář