Jahodový dort s korpusem ze červené řepy

Přidal: _Nikoleta_, 22.3.2022
Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Sladká jídla, Těsta, Dezerty, Zdravé recepty, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Jahody
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pokud se chystáte připravit dort pro někoho, kdo se zdravěji stravuje, vyzkoušejte tento. Korpus z červené řepy doplněný o tvarohový krém, svěží jahodový džem a polevu tvoří tento chutný dortík. Klidně si ho můžete připravit na oslavu, pro návštěvu, nebo jen tak ke kávičce.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: _Nikoleta_, 22.3.2022
Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Sladká jídla, Těsta, Dezerty, Zdravé recepty, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Jahody
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Cesto
4 ksvejce
60 g třtinový cukr
180 gřepkové pyré
40 g med
150 g hladká špaldová mouka
1 ksprášek do pečiva
vanilkové aroma
Krém
500 gjemný tvaroh
200 gcream cheese
50 g bílá čokoláda
15 gsladidlo
jahodový džem bez cukru
Poleva
200 g zmrazené jahody
3 lžícezlatý klas
1-2 lžícemed
- Z bílků začneme šlehat sníh, postupně přisypáváme cukr a šleháme do tuha.
- Žloutky rozmícháme s řepkovým pyré, medem a trochou vanilkového aroma. Do bílků metličkou lehce vmícháme žloutkovou část. Následně k nim prosejeme mouku s práškem do pečiva a smícháme.
- Připravené těsto rozdělíme do dvou forem o průměru 20 cm vystlaných pečícím papírem a pečeme při teplotě 170 stupňů cca 25 minut.
- Po dopečení stáhneme zespodu pečící papír a korpusy necháme vychladnout.
- Tvaroh a cream cheese šleháme. Přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a sladidlo a utřeme hladký krém. Na podnos si dáme jeden korpus a potřeme silnější vrstvou jahodového džemu. Na něj naneseme krém a přikryjeme druhým korpusem. Na vrch dáme opět krém, který rozetřeme i po bocích. Připravený dort odložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky.
- Jahody dáme do hrnca a rozvaríme ich do mäkka, môžeme pridať aj vodu cca 50ml. odoberieme trochu šťavy a rozmiešame v nej zlatý klas. Jahody rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme rozmiešaný zlatý klas a varíme do zhustnutia. Následne necháme zmes vychladnúť.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jahodová torta s cviklovým korpusom.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Tort truskawkowy z biszkoptem z buraków.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Erdbeer-Torte mit Rote Beete an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Epertorta céklás tésztából.
KOMENTÁŘE K RECEPTU