Jahodový dort s korpusem ze červené řepy

Recept Jahodový dort s korpusem ze červené řepy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud se chystáte připravit dort pro někoho, kdo se zdravěji stravuje, vyzkoušejte tento. Korpus z červené řepy doplněný o tvarohový krém, svěží jahodový džem a polevu tvoří tento chutný dortík. Klidně si ho můžete připravit na oslavu, pro návštěvu, nebo jen tak ke kávičce.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Cesto

4 ksvejce
60 g třtinový cukr
180 gřepkové pyré
40 g med
150 g hladká špaldová mouka
1 ksprášek do pečiva
vanilkové aroma

Krém

500 gjemný tvaroh
200 gcream cheese
50 g bílá čokoláda
15 gsladidlo
jahodový džem bez cukru

Poleva

200 g zmrazené jahody
3 lžícezlatý klas
1-2 lžícemed

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z bílků začneme šlehat sníh, postupně přisypáváme cukr a šleháme do tuha.
  2. Žloutky rozmícháme s řepkovým pyré, medem a trochou vanilkového aroma. Do bílků metličkou lehce vmícháme žloutkovou část. Následně k nim prosejeme mouku s práškem do pečiva a smícháme.
  3. Připravené těsto rozdělíme do dvou forem o průměru 20 cm vystlaných pečícím papírem a pečeme při teplotě 170 stupňů cca 25 minut.
  4. Po dopečení stáhneme zespodu pečící papír a korpusy necháme vychladnout.
  5. Tvaroh a cream cheese šleháme. Přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a sladidlo a utřeme hladký krém. Na podnos si dáme jeden korpus a potřeme silnější vrstvou jahodového džemu. Na něj naneseme krém a přikryjeme druhým korpusem. Na vrch dáme opět krém, který rozetřeme i po bocích. Připravený dort odložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky.
  6. Jahody dáme do hrnca a rozvaríme ich do mäkka, môžeme pridať aj vodu cca 50ml. odoberieme trochu šťavy a rozmiešame v nej zlatý klas. Jahody rozmixujeme ponorným mixérom, prilejeme rozmiešaný zlatý klas a varíme do zhustnutia. Následne necháme zmes vychladnúť.
  7. Vychladnutú polevu rozotrieme na vrch torty a odložíme do chladničky, ideálne na noc. Následne ozdobíme čerstvými jahodami a podávame.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit