Jahodové bramborové knedlíky

Vynikající bramborové knedlíky plněné jahodami. Naplnit je můžeme švestkami, rybízem nebo různým ovocem, na které máme právě chuť.

Recept Jahodové bramborové knedlíky

Suroviny

SUROVINY NA 3 PORCE:
1 kguvařené brambory ve slupce
300 gmouka polohrubá
1 ksvejce
špetkasůl
30 ksjahody mražené
500 gstrouhanka
150 gmáslo
150 gkr. cukr

Postup přípravy

  1. Uvaříme brambory ve slupce. Očistíme je.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  2. Nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme špetku soli, vejce, postupně přidáváme polohrubou mouku a vypracováváme bramborové těsto.
  3. Rozválíme ho, nakrájíme na čtverce a do středu každého čtverce dáme mraženou jahodu.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Vypracujeme kulky. Ty dáme vařit do osolené vroucí vody. Když vyjdou nahoru, jsou uvařené.
  5. Z másla, strouhanky a cukru připravíme v hrnci na sporáku drobenku. Uvařené knedlíky posypeme drobenkou a pořádně promícháme.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  6. Podáváme. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Dorisa