Jahodové knedlíčky z tvarohového těsta se zakysanou smetanou

Kubík si přál k obědu jahodové knedlíky, a protože má samozřejmě tu nejhodnější maminku na světě, bylo o dnešním menu rozhodnuto. :D A troufám si říct, že tohle tvarohové těsto je naprostý top, takže kdo ještě neměl tu čest... směle do toho. Sezóna letního ovoce začíná a dobrý recept na jeho zpracování se vždycky hodí. Autor: Danka

Přidal:, 5.6.2019
Kategorie: Sladká jídla, Ovocné knedlíky, Dezerty, Oběd, Jahody, Část dne, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Jahodové knedlíčky z tvarohového těsta se zakysanou smetanou

Suroviny

250 gměkkého tvarohu ve staniolu
70 gzměklého másla
70 gdětské krupičky
70 ghladké mouky
1 bal.vanilkový cukr
špetkasoli
citronová kůra (dala jsem 1/2 sáčku Finesse - citronová kůra s fruktózou od dr. Oetkera)
mimo to ovoce dle chuti (u nás byly jahody)

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto vypracujeme do kuličky. Kuličku těsta odložíme do lednice na minimálně hodinku a pak můžeme pokračovat.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Z těsta odebíráme malé kousky, které v ruce vypracujeme na placku, zabalíme ovoce a vypracujeme kuličku.
  3. Kuličky házíme do vroucí vody a vaříme asi 5 minut od momentu, kdy vyplouvají na povrch.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pak je z vody vyjmeme a podáváme s tvarohem, zakysanou smetanou nebo polité čokoládou.