Jahodové koule z bramborového těsta s osmaženou strouhankou

Jednoduché jídlo, které připravíte za pár minut. Dělávám je i z uvařených brambor, které jsem použila k přípravě bramborové kaše, ale nesnědla se z předešlého dne. Nicméně chutnější jsou z uvařených brambor ve slupce. A ještě budou-li čerstvé jahůdky, tak není o čem. Můj oblíbený rychlý oběd. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 4.5.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Jahodové koule z bramborového těsta s osmaženou strouhankou

Suroviny

Těsto:
1 kguvařené brambory ve slupce
300 gmouka polohrubá
1 ksvejce
špetkasůl
Dovnitř:
30 ksjahody mražené
Dále:
500 gstrouhanka
150 gmáslo
150 gkr. cukr

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a protlačíme je do velké misky.
  2. Přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na hrubší plát.
  3. Nakrájíme na čtverečky, uložíme jahody a zabalíme do kuličky.
  4. Vaříme v osolené vodě. Když vyplavou na povrch vaříme ještě 2 minuty a vybíráme.
  5. Podáváme s osmaženou strouhankou, na talíři osladíme cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.