NejRecept.cz Dezerty Koláče Jahodové řezy s polevou z bílé čokolády
Jahodové řezy s polevou z bílé čokolády
Recept Jahodové řezy s polevou z bílé čokolády
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   2.5.2015

Jahodové řezy s polevou z bílé čokolády

Trošku náročnější zákusek na suroviny, ale výsledek stojí určitě za to. Vhodný na slavnostní příležitosti.

Suroviny

Budeme potřebovat:

18 ks
vejce
24 lžic
jemný krystalový cukr
24 lžic
polohrubá mouka
1,5 bal.
prášek do pečiva DrOetker
6 lžic
voda
trochu
Gelová barva červená DrOetker

Náplň:

7,5 lžic
solamyl DrOetker
750 ml
kompotová jahodová šťáva
300 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr DrOetker
375 g
máslo
3 konzervy
jahodový kompot po 420 g

POLEVA:

150 g
bílá čokoládová poleva DrOetker
350 g
jahodová marmeláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Piškoty:
    6 bílků vyšleháme se špetkou soli do pěny, po jedné lžíci zašleháme cukr, spolu 8 lžic, po jednom 6 žloutků, 2 lžíce vody a na nejmenším stupni 8 lžic polohrubé mouky smíchané s polovinou prášku do pečiva.
  2. Na papíře na pečení upečeme dvě žluté piškoty, každou ze 6 vajec. Třetí připravíme stejným způsobem, jen ji přibarvíme červenou gelovou barvou. Plech rozměr 28 x 38 cm. Teplota 180 ° C 25 minut.
  3. Necháme vychladnout, papír odstraníme, i vrchní slupku z piškoty, aby se nádivka neodlepila.
  4. Nádivka:
    Jahody přecedíme, získáme 750 ml šťávy. Odlijeme asi 200 ml, rozmícháme 7,5 lžíce Solamylu. Zbylou šťávu dáme sevřít, přilijeme rozmíchaný solamyl a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout při pokojové teplotě.
  5. Máslo pokojové teploty utřeme, přidáme moučkový a vanilkový cukr a po částech zašleháme vychladlou kaši. Vyšleháme na hladký krém. Jahody rozmixujeme a jemně zamícháme do připravené nádivky.
  6. Ukládáme následovně: žlutá piškota, potřít marmeládou, natřít polovinou nádivky, přiložit růžovou piškotu, natřít druhou částí nádivky, /trochu si odložíme na vrch/, žlutou piškotu natřeme jahodovým džemem a namazanou částí položíme na nádivku. Trochu přitlačíme, potřeme tenkou vrstvou nádivky a polijeme bílou čokoládovou polevou.
  7. Odložíme do chladu nejlépe do druhého dne. Pokrájíme na řezy horkým nožem, aby poleva nepopraskala. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blaženka Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář