NejRecept.cz Dezerty Koláče Jahodové řezy se smetanovým krémem
Jahodové řezy se smetanovým krémem
Recept Jahodové řezy se smetanovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Na chvilku jsem si myslela, že mám asi halucinace, když jsem v tuhle roční dobu uviděla u nás v obchodě misky s jahodami. Jooo, jako vím, že se dá dneska v supermarketu sehnat skoro jakékoliv ovoce bez ohledu na roční období. Ale tyhle plody vypadaly, jako by je někdo před půl hodinou natrhal na zahradě a to hlavní... překvapila mě pohádkově intenzivní jahodová vůně a co víc, cena, za kterou jsem jahody během celého léta nekoupila. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   23.9.2019

Jahodové řezy se smetanovým krémem

Na chvilku jsem si myslela, že mám asi halucinace, když jsem v tuhle roční dobu uviděla u nás v obchodě misky s jahodami. Jooo, jako vím, že se dá dneska v supermarketu sehnat skoro jakékoliv ovoce bez ohledu na roční období. Ale tyhle plody vypadaly, jako by je někdo před půl hodinou natrhal na zahradě a to hlavní... překvapila mě pohádkově intenzivní jahodová vůně a co víc, cena, za kterou jsem jahody během celého léta nekoupila. Autor: Danka

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Korpus:

4 ks
vejce
200 g
krystalu
8 lžic
horké vody
8 lžic
oleje
200 g
hladké mouky
1/2 bal.
prášku do pečiva
špetka
soli

Krém:

3 kelímky
zakysané smetany
2 kelímky
smetany ke šlehání (31%)
6 lžic
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový pudink bez vaření Olé (dr.Oetker)
jahody
želatina (červené želé)
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Žloutky vyšlehat s cukrem do husté bílé pěny, přišlehat vodu a olej, pak přidat mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmíchat sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Těsto rozetřít na středně velký plech (40x27cm, vymazávám máslem a vysypávám hrubou moukou pouze dno) a péct 20 minut na 170 stupňů.
  2. Poté nechat vychladnout, pomazat marmeládou, natřít krémem (V míse smíchat smetany, šlehačku a cukr, poté vsypat pudink a vše lehce prošlehat.), ozdobit čerstvými jahodami a zalít želatinou (použila jsem 3 balíčky červeného Dort-želé od Dr.Oetkera, smíchala v suchém stavu s 10 lžícemi krystalu, zalila 750ml studené vody a dle návodu povařila a nechala mírně zchladnout).
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář