NejRecept.cz Dezerty Moučníky Jahodové řezy se želatinou
Jahodové řezy se želatinou
Recept Jahodové řezy se želatinou
Kvietok278 Kvietok278    ·   3.11.2014

Jahodové řezy se želatinou

Želatinové zákusky jsou skvělé, jednoduché a krásně vypadající.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

2 šálky
polohrubé mouky
1 lžička
prášku do pečiva
2 šálky
mléka
4 ks
vejce
1 šálek
krystalového cukru
½ šálku
oleje
2 bal.
vanilkový pudink
500 g
jahod
1 bal.
tvarohu
5 lžíc
cukru
2 bal.
želatiny
jahodový džem
Postup receptu
Vytisknout
  1. Suroviny si připravíme a troubu předehřejeme na 180 ° C.
  2. Mouku smíchanú s práškem do pečiva, 5 lžíce mléka, 4 ks vejce, cukr a olej vyšleháme do hladkého těsta, které vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme cca 15 minut. Necháme vychladnout.
  3. Dva pudinkové prášky rozmícháme v trošce mléka a přidáme zbytek. Uvaříme za stálého míchání a po vychladnutí smícháme s tvarohem a moučkovým cukrem v lehký krém.
  4. Na studený korpus namažeme jahodový džem, potřeme krémem a poklademe jahody.
  5. Želé uvaříme podle návodu - 500ml vody, 4 lžíce cukru a obsah sáčků svaříme, za průběžného míchání vychladíme a opatrně nalijeme na jahody.
  6. V chladu necháme ztuhnout. Před servírováním nakrájíme nožem namočeným ve studené vodě a dozdobíme podle chuti - jen tak, se šlehačkou, s jahodami. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář