Jahodové sklenice s mascarpone - OBRÁCENÝ CHEESECAKE

Přidal: NejLucka, 3.6.2016
Kategorie: Pudingy, Nejlepší dezerty, Cheesecake, Dezerty, Nepečené dezerty, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jednoduché dezerty jsou během horkých letních dnů velmi oblíbené. Netřeba dlouho stát v kuchyni, není třeba péct a s domácím ovocem jsou nejlepší.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 3.6.2016
Kategorie: Pudingy, Nejlepší dezerty, Cheesecake, Dezerty, Nepečené dezerty, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody
SUROVINY
500 gmascarpone
3 ksvejce
100 gcukru
jahody
sušenky
citron
- Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny ve vodní lázni. Hustou horkou pěnu odstavíme a zakryjeme fólií. Necháme při pokojové teplotě vychladnout.
- Mascarpone vidličkou rozmačkáme, přidáme žloutkovou pěnu a pomocí mixéru spojíme (šleháme na nejnižších otáčkách).
- Jahody omyjeme a vidličkou rozmačkáme na dřeň. Můžete je osladit cukrem nebo medem.
- Připravíme sklenice, na dno navrstvíme mascarpone krém, navrstvíme jahodové pyré, znovu mascarpone krém a na vrch rozmixované sušenky. Odložíme do chladničky ztuhnout a můžeme podávat.
Zdroj: Povar
KOMENTÁŘE K RECEPTU