NejRecept.cz Dezerty Moučníky Jahodové větrníky
Jahodové větrníky
Recept Jahodové větrníky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Citromhab

Klasické karamelové větrníky jsou TOPKA! Krém můžete vyměnit za vyšlehanou šlehačku smíchanou s dření z domácích jahod a chutný dezert je na světě.

NejLucka NejLucka    ·   4.6.2016

Jahodové větrníky

Klasické karamelové větrníky jsou TOPKA! Krém můžete vyměnit za vyšlehanou šlehačku smíchanou s dření z domácích jahod a chutný dezert je na světě.

Suroviny

Těsto:

50 ml
mléko
50 ml
voda
100 g
máslo
100 g
hladká mouka
špetka
sůl
3 ks
vejce

Krém:

200 ml
smetana ke šlehání
400 g
jahody
2 lžíce
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mléko, vodu, máslo a špetku soli dáme do menšího hrnce a přivedeme do varu. Odstraníme z tepla, přidáme mouku a rychle metličkou mícháme, aby nevznikla žádná hrudka. Mícháme, dokud se hmota nezačne odlepovat od stěny hrnce. Necháme mírně vychladnout a potom přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vyšleháme do hladké hmoty.
  2. Těsto dáme do cukrářského sáčku a s ozdobnou špičkou vrstvíme na plech vyložený papírem na pečení větrníčky.
  3. Pečeme při teplotě 180 st. do zlatova. Větrníky krásné naběhnou, nafouknou se. Po upečení troubu vypneme, dvířka mírně pootevřeme a necháme větrníky v troubě. Pokud bychom větrníky hned vybrali, splaskly by. Když se trouba trochu ochladila, můžeme vybrat větrníky a zoubkovaným nožem je překrojíme na polovinu.
  4. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. 250 g jahod rozmixujeme na dřeň a přidáme ji k šlehačce. Promícháme (můžete ochutit cukrem) a navrstvíme na spodní část. Poklademe zbylé jahody, které jsme nakrájeli na menší kousky a zakryjeme druhou částí větrníku. Vrch posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Citromhab

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář