NejRecept.cz Dezerty Pudingy Jahodový dezert s medovým tvarohem
Jahodový dezert s medovým tvarohem
Recept Jahodový dezert s medovým tvarohem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Morjana

Lehoučký letní dezert, který máte hotový za 15 minut!!! Kdo nemá rád ovocný pohár s tvarohově smetanovým krémem, tak ten neví co je dobré. Jednoduchý dezert, který víte připravit jako do sklenic, tak i do velké formy na pečení. Někdo přidává mezi smetanovou a ovocnou vrstvu i dětské piškoty, my to máme rádi bez nich, ale používám piškoty pouze na ozdobení. Nejlepší je tento dezert s jahodami nebo propasírovanými malinami. Autor: Morjana

Morjana Morjana    ·   17.1.2017

Jahodový dezert s medovým tvarohem

Lehoučký letní dezert, který máte hotový za 15 minut!!! Kdo nemá rád ovocný pohár s tvarohově smetanovým krémem, tak ten neví co je dobré. Jednoduchý dezert, který víte připravit jako do sklenic, tak i do velké formy na pečení. Někdo přidává mezi smetanovou a ovocnou vrstvu i dětské piškoty, my to máme rádi bez nich, ale používám piškoty pouze na ozdobení. Nejlepší je tento dezert s jahodami nebo propasírovanými malinami. Autor: Morjana

Suroviny
1x
vanička tvarohu
1x
bílý jogurt nebo zakysaná smetana
1x
jahody v plechovce /s menším obsahem cukru/ nebo dvě hrsti čerstvých jahůdek
1 PL
medu
cca 2 lžíce
kokosu
můžeme ještě i malé kousky piškotů na ozdobení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Tvaroh a med promíchám, přidám jogurt (zakysanou smetanu), tak aby vyhovovala konzistence, tvaroh moc tekutý nedrží tvar - opět promíchám.
  2. Jahody s trochou nálevu rozmixuji, čerstvé rozmixujeme samostatné nebo s trošku pomeranč. štávy - ale není vůbec nutné (pár jich odložím na ozdobení).
  3. Na dno poháru, sklenice dám trochu kokosu, na kokos umixované jahody, lžičkou přidávám po částech tvaroh s jogurtem, opět trochu kokosu a znovu vrstvím.
  4. Zakončíme zdobením s čerstvou jahodou a troškou kokosu.
  5. Dáme vychladit na hodinku do lednice...:-)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář