NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Jahodový dort se šlehačkovou náplní
Jahodový dort se šlehačkovou náplní
Recept Jahodový dort se šlehačkovou náplní
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   13.7.2015

Jahodový dort se šlehačkovou náplní

Vynikající a hlavní jednoduchý dort i pro začátečnice v pečení. Jahody můžete nahradit i jiným ovocem, podle toho co máte doma.

Suroviny

Těsto:

180 g
studené máslo
4 lžíce
moučkový cukr
3 ks
žloutky
300 g
hladká mouka
1/2 lžičky
sůl
3 lžíce
ledová voda

Krém:

330 ml
smetana na šlehání
4 lžičky
moučkový cukr
400 ml
vařící voda
1 bal.
jahodové želé
400 g
jahody
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny na přípravu těsta důkladně vyhneteme. Když dostaneme hladké těsto, zabalíme ho do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně půl hodinu.
  2. Následně těsto vyjmeme a rozválíme ho do tvaru kruhu o průměru 30 cm. Uložíme ho do kulaté formy na pečení, přikryjeme pečícím papírem a nasypeme například fazole /to proto, aby se při pečení těsto nenafúklo/.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 20 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.
  4. Smetanu na šlehání vyšleháme s cukrem do pěny a navrstvíme na upečené a vychladlé těsto. Jahody omyjeme a poklademe je na šlehačku.
  5. Do 400 ml horké vody přidáme jahodové želé a necháme chvíli odstát /případně přečteme postup na obalu - každé želé je jiné, proto je třeba řídit se pokyny na obalu/. Zalijeme jahody a necháme ztuhnout.
  6. Na ozdobu můžeme použít pusinky, které jsme si upekli ze zbývajících bílků - ale nemusí být. Recept na domácí pusinky najdete zde: Pusinky.

Zdroj: Mojepasjekrakow

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář