Jahodový džem

Pokud nevíte co s jahodami, uvařte si domácí jahodový džemík.

Přidal:, 7.6.2015
Kategorie: Jahodová, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Jahody, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Jahodový džem

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgjahod
2 lžičkykyseliny citronové
1/2 kgcukru krupice
1 sáček Gelfix extra na 1 kg ovoce a 1/2 kg cukru

Postup přípravy

  1. Jahody omyté a bez stopek dáme do hrnce , rozmačkáme a vaříme 5 minut. Z cukru si odebereme 2 lžíce, smícháme s gelfixem a přidáme k jahodám.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Vaříme jednu minutu a přidáme zbylý cukr s kyselinou citrónovou.
  3. Přivedeme do varu a vaříme nejméně dalších pět minut. Jestli na konci vaření budete mít na džemu pěnu, tak jí lehce odeberte pryč.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Džem si kápneme na talířek a za chvíli uvidíme, jestli už tuhne.