Jahodový džem

Recept Jahodový džem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud nevíte co s jahodami, uvařte si domácí jahodový džemík.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1 kgjahod
2 lžičkykyseliny citronové
1/2 kgcukru krupice
1 sáček Gelfix extra na 1 kg ovoce a 1/2 kg cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Jahody omyté a bez stopek dáme do hrnce , rozmačkáme a vaříme 5 minut. Z cukru si odebereme 2 lžíce, smícháme s gelfixem a přidáme k jahodám.
  2. Vaříme jednu minutu a přidáme zbylý cukr s kyselinou citrónovou.
  3. Přivedeme do varu a vaříme nejméně dalších pět minut. Jestli na konci vaření budete mít na džemu pěnu, tak jí lehce odeberte pryč.
  4. Džem si kápneme na talířek a za chvíli uvidíme, jestli už tuhne.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit