Jahodový džem s vanilkou

Přidal: NejLucka, 9.6.2017
Kategorie: Jahodová, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví, Jahody, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jahodový džem je vynikající! A ještě bonus k tomu, pokud je z domácích jahod, tak určitě víte, že máte zdravý džemík. Někdy jsem dělala džem z klasického bílého cukru, pak jsem přešla na třtinový, protože je prý zdravější, pak jsem ho zaměnila za hnědý a dokonce jsem zkoušela džem dělat i z kokosového cukru. Ale tak tentokrát jsem se vrátila ke staré dobré klasice a džemík je z klasického bílého cukru a přidala jsem i vanilkový. Autor: Blažena
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 9.6.2017
Kategorie: Jahodová, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví, Jahody, Podle ovoce
SUROVINY
1000 gzralé jahody
500 gkrystalový cukr
1 ksGelfix Extra 2:1
1 balíčekvanilkový cukr
- Omyté jahody rozmixujeme v hrnci tyčovým mixérem, mohou zůstat i větší kousky. Přidáme Gelfix smíchaný s 2 polévkovými lžícemi krystalového cukru. Povaříme 1 minutu za stálého míchání.
- Přidáme zbylý cukr a spolu povaříme 5-10 minut. Případnou pěnu odebereme. Uděláme želírovací zkoušku. Pokud je džem řídký přidáme 1 lžičku kyseliny citrónové.
- Lijeme do čistých nahřátých sklenic. Uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru na 5 minut.
- Pak otočíme víčkem nahoru a odložíme pod deku do vychladnutí. Dobrou chuť!
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jahodový džem s vanilkou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU