NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Jahodový nepečený řez s tvarohem
Jahodový nepečený řez s tvarohem
Recept Jahodový nepečený řez s tvarohem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   6.9.2015

Jahodový nepečený řez s tvarohem

Nepečené, jednoduché a hlavně rychlé :) Jahody v kombinaci s tvarohem a želatinou vykouzlí tento skvělý dezert.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
jemný tvaroh
2 lžíce
máslo
4 lžíce
vanilkový cukr
1 ks
žloutek
1 bal.
želé
300 g
jahody

Dále budeme potřebovat:

300 g
jahody
1 bal.
jahodové želé
250 ml
voda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si formu na pečení, vyložíme ji potravinářskou fólií.
  2. Máslo utřeme s vanilkovým cukrem a žloutkem (žloutek nemusíte přidávat, pokud máte obavu ze syrového vejce), přidáme připravenou želatinu podle návodu na obalu (buď namočenou ve vodě nebo v mléce) a nakonec i tvaroh.
  3. Tvarohovou hmotu navrstvíme do formy a poklademe celé jahody, které jemně zatlačíme do tvarohové hmoty. Odložíme do lednice na jednu hodinu.
  4. 300 g jahod rozmixujeme na kaši, přidáme nabobtnanou želatinu ve vodě a důkladně promícháme. Jahodové pyré nalijeme na ztuhlou tvarohovou hmotu a odložíme do lednice nejlépe na celou noc.
  5. Na druhý den dezert z formy vyjmeme, ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Moniamieszaigotuje

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář