Jahodový řez se želatinou

Přidal: Klasotinka, 10.7.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Jahody, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jahodový řez se želatinou. Svěží řezy s vanilkovou náplní. Autor: Klasotinka.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Klasotinka, 10.7.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Jahody, Podle ovoce
SUROVINY
Těsto:
250 gpolohrubé mouky
1/2 sáčkuprášku do pečiva
4 ksvejce
250 gcukru
10 lžicvlažné vody
10 lžicoleje
Krém:
1 bal.jahodový kompot
1 bal.jahodový pudinkový prášek
200 gmásla
4 lžícemoučkového cukru
Poleva:
2 bal.červené želatiny
čerstvé jahody
- Začneme krémem. Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané kompotované jahody. Hotový krém necháme v lednici.
- Korpus:
Vyšleháme žloutky s cukrem, pak zašleháme vlažnou vodu, olej.
Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme při 180°C cca 20 minut. - Na vychladlý korpus natřeme krém .Na krém rozložíme pokrájené čerstvé jahody a vše zalijeme nachystanou želatinou.
Necháme ztuhnout a podáváme chlazené.
KOMENTÁŘE K RECEPTU