NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Ovocné řezy KARPATY
Ovocné řezy KARPATY
Recept Ovocné řezy KARPATY
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Gaštanka    ·   20.3.2015

Ovocné řezy KARPATY

Koláček podobný klasickému krémeši. Uvnitř se však skrývá ovocná nádivka, která dodá svěžest celému koláčku. Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

200 ml
voda
štžipka
sůl
125 g
máslo
1 šálek
hladká mouka (200 ml)
5 ks
vejce

Krém 1:

1 l
mléko
3 bal.
vanilkový pudink
1 šálek
kr. cukr (200 ml)
250 g
máslo

Krém 2:

500 ml
smetana ke šlehání

Dále budeme potřebovat:

jahody
maliny
borůvky
cukr podle chuti
kukuřičný škrob na zahuštění
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vodu se špetkou soli a máslem přivedeme do varu, přidáme za stálého míchání mouku. Vypracujeme hladkou hmotu, která se bude odlepovat od stěn hrnce. Následně odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé masy vmícháme vařečkou jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vymícháme. Vypracované těsto rozdělíme na 2 části.
  2. Jednu část navrstvíme v tenké vrstvě na plech, který jsme vyložili papírem na pečení. Upečeme při teplotě 200 stupňů po dobu 15 minut. Po upečení totéž opakujeme i s druhou polovinou těsta.
  3. V mléce si rozpustíme cukr a přidáme pudinkové prášky a uvaříme hustý pudink. Odstavíme z ohně necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlého pudinku přidáme máslo a mícháním ho rozpustíme. Mírně teplou hmotu navrstvíme na upečené těsto.
  4. Ovoce dáme do hrnce, přidáme cukr podle chuti a krátce povaříme. Přidáme kukuřičný škrob a přivedeme do varu. Hustou ovocnou směs navrstvíme na vanilkový krém. Necháme zcela vychladnout.
  5. Smetanu ke šlehání vyšleháme na tuhou šlehačku a pěkně uhladíme. Na vrch položíme druhý plát těsta a takto navrstvený koláč umístíme do chladničky. Necháme ztuhnout, vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář