NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Jahodový sněhový dort
Jahodový sněhový dort
Recept Jahodový sněhový dort
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Marta Mlyn

Fantastický křehký dortík, který si zamilujete, tak jako já. Zkoušela jsem ho poprvé a musím říct, že je fenomenální. Jahodová sezóna je už pomaličku tady, tak určitě zkuste. Na první pohled se zdá, že dort je na přípravu složitý, ale určitě není. Křehké sněhové těsto s mandlemi v kombinaci se šlehačkou a sladkými jahodami je top. Není příliš přeslazený a takové dezerty miluji. Autor: Marta M.

Marta Mlyn    ·   15.5.2017

Jahodový sněhový dort

Fantastický křehký dortík, který si zamilujete, tak jako já. Zkoušela jsem ho poprvé a musím říct, že je fenomenální. Jahodová sezóna je už pomaličku tady, tak určitě zkuste. Na první pohled se zdá, že dort je na přípravu složitý, ale určitě není. Křehké sněhové těsto s mandlemi v kombinaci se šlehačkou a sladkými jahodami je top. Není příliš přeslazený a takové dezerty miluji. Autor: Marta M.

Suroviny

Těsto:

3 ks
žloutky
75 g
kr. cukr
špetka
sůl
1 bal.
vanilkový cukr
75 g
máslo
100 g
hladká mouka
1/2 lžičky
prášek do pečiva

Sníh:

3 ks
bílky
125 g
kr. cukr
100 g
mandlové lupínky

Dále:

500 g
jahody
1 bal.
dortové želé červené
200 ml
voda
2 PL
kr. cukr
400 ml
smetana ke šlehání
2 bal.
Smetafix
1 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, vanilkou, máslem a špetkou soli do pěny. Přidáme již předem smíchanou mouku s práškem do pečiva a ještě šleháme dohladka.
  2. Takto připravené těsto rozdělíme na polovinu a navrstvíme ve velmi tenké vrstvě do kulaté formy na pečení, jejíž dno jsme vystlali pečícím papírem.
  3. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který rovnoměrně rozdělíme na těsta, pěkně uhladíme a posypeme mandlovými lupínky.
  4. Takto spolu upečeme ve předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů. Pečeme cca 20 minut. Po upečení necháme těsta vychladnout. Jeden korpus necháme vcelku a druhý nakrájíme na trojúhelníky (12-16 ks).
  5. Jahody omyjeme očistíme a nakrájíme na plátky. Poklademe na celý korpus, zalijeme želatinou (200 ml vody s cukrem necháme sevřít, přidáme želatinu a promícháme).
  6. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a cukrem do tuhé šlehačky a navrstvíme na ztuhlé želé. Můžete ještě dát jahody.
  7. Na vrch ukládáme trojúhelníčky druhého těsta a dáme do lednice ztuhnout.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář