Sypaný jahodový koláč s jogurtem je svěží, sladký a rychlý. Dělám ho vždy, když nemám mnoho času, ale chci si být jistá, že budu mít co naservírovat případným hostům. Výhodou dezertu je především to, že chutná skvěle i několik dní po upečení. Stačí ho skladovat v chladu, aby se nezkazil.
Sypaný jahodový koláč s jogurtem je svěží, sladký a rychlý. Dělám ho vždy, když nemám mnoho času, ale chci si být jistá, že budu mít co naservírovat případným hostům. Výhodou dezertu je především to, že chutná skvěle i několik dní po upečení. Stačí ho skladovat v chladu, aby se nezkazil.
Jahody jsou do tohoto jogurtového koláče jako stvořené. Pokud je však doma nemáte, můžete je nahradit jiným ovocem. Perfektní jsou například meruňky nebo broskve. Případně vyzkoušejte kyselejší rybíz, který bude kontrastovat se sladkým krémem.
Po upečení nechte koláč vychladnout, aby se dobře krájel. Před servírováním ho můžete posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit šlehačkou či čerstvým ovocem.
Video recept:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě