NejRecept.cz Těsta Jak připravit dokonalé domácí trdelníky s trikem pomocí plechovky od nápoje
Jak připravit dokonalé domácí trdelníky s trikem pomocí plechovky od nápoje
Recept Jak připravit dokonalé domácí trdelníky s trikem pomocí plechovky od nápoje
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Můžete si připravit domácí trdelníky snadno a bez nutnosti kupovat drahé nástroje. Postačí vám obyčejná plechovka od nápoje, kterou obalíte alobalem, na niž navinete těsto a máte dokonalý trdelník. Vyzkoušejte to, jsem s výsledkem velmi spokojená. Zjistěte, jak udělat perfektní trdelníky s využitím plechovky.

NejLucka NejLucka    ·   20.2.2024

Jak připravit dokonalé domácí trdelníky s trikem pomocí plechovky od nápoje

Můžete si připravit domácí trdelníky snadno a bez nutnosti kupovat drahé nástroje. Postačí vám obyčejná plechovka od nápoje, kterou obalíte alobalem, na niž navinete těsto a máte dokonalý trdelník. Vyzkoušejte to, jsem s výsledkem velmi spokojená. Zjistěte, jak udělat perfektní trdelníky s využitím plechovky.

40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubá mouka
2,5-3 dcl
mléko
3 ks
vejce
42 g
droždí
80 g
máslo
3 lžíce
krystalový cukr
špetka
sůl

Na obalení:

podle potřeby
mleté ​​ořechy
podle potřeby
skořicový cukr
podle potřeby
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Zahřejeme mléko, do něhož přidáme cukr a droždí, abychom připravili kvásek. Pak do misky dáme ostatní ingredience, přidáme kvásek a zpracujeme v těsto. Toto těsto poté necháme kynout na půl hodiny při teplotě místnosti.
  2. Následně rozdělíme těsto na šest částí a každou z nich tvarujeme do podoby dlouhého válečku, přibližně o délce 50 cm.
  3. Válečky těsta omotáme kolem prázdné plechovky od piva, kterou jsme předtím obalili alobalem a potřeli máslem.
  4. Povrch těsta potřeme rozšlehaným bílkem a následně ho obalíme v nasekaných oříšcích nebo ve směsi skořicového cukru. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud trdelník nezíská zlatavou barvu, což obvykle trvá 15 až 20 minut.
  5. Po upečení trdelníky opatrně sundáme z plechovky.
  6. Následně trdelníky posypeme moučkovým cukrem a můžeme je hned podávat.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář