NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Punčové řezy Jak připravit domácí punčové řezy podle lžícového receptu krok za krokem
Jak připravit domácí punčové řezy podle lžícového receptu krok za krokem
Jak připravit domácí punčové řezy podle lžícového receptu krok za krokem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Zuzana Karvaiova

Punčové řezy jsou tradičním dezertem, který kombinuje jemný piškotový korpus s lahodným punčovým sirupem a meruňkovým džemem. Tyto řezy jsou oblíbené pro svou svěží chuť a barevné vrstvy, které potěší nejen chuťové buňky, ale i oči. Připravte si tento dezert na oslavy nebo jen tak k odpolední kávě a určitě potěšíte celou rodinu. Autor: Zuzana Karvaiova

NejLucka NejLucka    ·   5.7.2024

Jak připravit domácí punčové řezy podle lžícového receptu krok za krokem

Punčové řezy jsou tradičním dezertem, který kombinuje jemný piškotový korpus s lahodným punčovým sirupem a meruňkovým džemem. Tyto řezy jsou oblíbené pro svou svěží chuť a barevné vrstvy, které potěší nejen chuťové buňky, ale i oči. Připravte si tento dezert na oslavy nebo jen tak k odpolední kávě a určitě potěšíte celou rodinu. Autor: Zuzana Karvaiova

50 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Plech 35x20cm:

Horní a dolní korpus:

2 ks
vejce
4 lžíce
krystalový cukr
4 lžíce
vlažná voda
4 lžíce
polohrubá mouka
trochu
kypřicí prášek

Střední korpus:

4 ks
vejce
8 lžic
krystalový cukr
8 lžic
vlažná voda
8 lžic polohrubá mouka
trochu
kypřicí prášek

Sirup:

Cca 800 ml
voda
15 lžic
krystalový cukr
podle chuti
rumové aroma
podle potřeby
červené barvivo
1/2 ks
šťáva z citronu
na potření korpusů
džem (jahodový, meruňkový nebo lesní ovoce)

Cukrová poleva:

500 g
moučkový cukr
3-4 lžíce
horké mléko
podle potřeby
červené barvivo
podle potřeby
rumové aroma
podle potřeby
citronová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
50 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Upečeme si dva korpusy, které použijeme na vrch a spodek řezů. Uvedené suroviny jsou na jeden korpus. Vejce a cukr vyšleháme do pěny, přidáme vodu a mouku s kypřícím práškem a upečeme při 180 stupních dozlatova.
  2. Upečeme si také korpus, který bude uprostřed. Postup je stejný, pouze z dvojnásobného množství ingrediencí, aby byl vyšší.
  3. Připravíme si sirup tak, že vaříme vodu s cukrem, dokud nezačne vřít. Přidáme punčovou aromu (asi polovinu lahvičky) a šťávu z citronu. Ochutnáme a dochutíme ještě cukrem nebo citronem podle chuti.
  4. Dva korpusy potřeme džemem a ten prostřední vložíme do plechu a polijeme polovinou sirupu. Položíme ho politou částí dolů na první korpus potřený džemem a polijeme zbytkem sirupu. Nakonec přikryjeme druhým potřeným korpusem tak, aby byl džem dole.
  5. Koláč zakryjeme a dáme do chladničky na noc.
  6. Nakonec polijeme cukrovou polevou, kterou připravíme smícháním výše uvedených surovin. Můžeme si trochu polevy nechat stranou, přidat do ní více barviva a ozdobit dezert vlnkami.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář