NejRecept.cz Dezerty Koláče Jak připravit korpusky a krémy na dortíčky mini pavlova
Jak připravit korpusky a krémy na dortíčky mini pavlova
Recept Jak připravit korpusky a krémy na dortíčky mini pavlova
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Z této dávky dělávám menší mini pavlovky a mám asi 20 kusů. Záleží ovšem na velikosti. Naplnit je můžete jakýmkoli krémem, já jsem plnila dvěma, limetkovým a krémem z mascarpone a šlehačky. Ozdobit můžete ovocem, jedlými květy, čokoládou, oříšky nebo dokonce sušenkami nebo čokoládovými tyčinkami. Autor: Jana Jančíková

NejLucka NejLucka    ·   15.7.2024

Jak připravit korpusky a krémy na dortíčky mini pavlova

Z této dávky dělávám menší mini pavlovky a mám asi 20 kusů. Záleží ovšem na velikosti. Naplnit je můžete jakýmkoli krémem, já jsem plnila dvěma, limetkovým a krémem z mascarpone a šlehačky. Ozdobit můžete ovocem, jedlými květy, čokoládou, oříšky nebo dokonce sušenkami nebo čokoládovými tyčinkami. Autor: Jana Jančíková

45 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
Suroviny
5 ks
bílek
360 g
krupicový cukr
1 lžička
citrónová šťáva
2 lžičky
škrob (solamyl)

Dále:

trochu
čokoláda
trochu
100%ný tuk

Krém:

1 bal.
limetková šlehačka Dr. Oetker
400 ml
smetana ke šlehání 33%

Krém II:

250 g
mascarpone
250 ml
smetana ke šlehání
dle chuti
moučkový cukr
1 bal.
ztužovač
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření

Mini pavlova dortíčky jsou jemné a křehké dezerty, které okouzlí svou lehkostí a nádherným vzhledem. Základem je nadýchaný sněhový korpus, který se po upečení stane křupavým zvenku a měkkým uvnitř. Dortíčky jsou obvykle plněné různými krémy, jako je svěží limetkový krém nebo bohatý mascarpone krém se šlehačkou, což jim dodává krémovou strukturu a bohatou chuť. Vrcholem je ozdobení čerstvým ovocem, jedlými květy, čokoládou, oříšky nebo sušenkami, které přidávají nejen chuť, ale i estetický zážitek. Tento dezert je ideální pro slavnostní příležitosti, kdy chcete ohromit své hosty.

  1. 5 bílků pokojové teploty a 360g krupicového cukru jsem dala nad páru (mírný stupeň) a míchala tak dlouho dokud se cukr nerozpustil. Potom šlehat na plný výkon až je sníh lesklý a pevný. Vmíchala jsem 1 malou lžičku citrónové šťávy a ještě chvilku šlehala. Ke konci jsem přidala 2 lžičky škrobu solamyl. Troubu jsem rozehřála na 110 stupňů a potom hned zeslabila na 90 stupňů. Sušila jsem asi 1,5 hodiny. Jak jdou korpusky odloupnout je hotovo.
  2. Hotové korpusky jsem ze spodu namočila do čokolády ředěné omegou (100% tuk) a do každé pavlovky jsem dala 2 lžičky čokolády a trochu rozmazala. Je to pevnější.
  3. Krémy tam jsou dva.
  4. První je limetková šlehačka Dr.Oetker vyšlehaná se 400ml šlehačky (33%) a druhý je 1 mascarpone, 1 šlehačka, moučkový cukr a přidala jsem 1 ztužovač. První jsem vyšlehala šlehačku s cukrem a ztužovačem a pak jsem zašlehala mascarpone. Dozdobení ovocem každý podle své chuti.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář