NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Čokoládový dort Jak připravit nepečený extra čokoládový cheesecake s malinami
Jak připravit nepečený extra čokoládový cheesecake s malinami
Recept Jak připravit nepečený extra čokoládový cheesecake s malinami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Jednoduché, rychlé a velmi chutné. Pokud jste milovníkem čokolády, doporučuji vyzkoušet. Zamilujete se. Čokoládový mascarpone krém, na vrchu jemná čokoládová poleva, která se při krájení vůbec neláme a jako při každém cheesecaku, sušenkový křupavý základ. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   28.5.2021

Jak připravit nepečený extra čokoládový cheesecake s malinami

Jednoduché, rychlé a velmi chutné. Pokud jste milovníkem čokolády, doporučuji vyzkoušet. Zamilujete se. Čokoládový mascarpone krém, na vrchu jemná čokoládová poleva, která se při krájení vůbec neláme a jako při každém cheesecaku, sušenkový křupavý základ. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

260 g
BeBe sušenky
1 lžíce
kakao
100 g
máslo

Krém:

500 g
mascarpone
120 g
moučkový cukr
špetka
sůl
300 g
čokoláda
250 ml
smetana ke šlehání

Poleva:

100 ml
smetana ke šlehání
100 g
čokoláda
na ozdobu
maliny
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
  1. Sušenky rozmixujeme pomocí mixéru, přidáme rozpuštěné máslo a přidáme i lžíci kakaa.
  2. Promícháme a připravenou hmotu nasypeme na dno formy o průměru 24 cm, které dno jsme vyložili pečícím papírem. Pěkně utlačíme a odložíme do chladničky.
  3. Mascarpone utřeme s cukrem a špetkou soli (nemíchám mixérem, ale pouze ruční metličkou, aby mascarpone velmi neteklo), přidáme rozpuštěnou a mírně vychlazenou čokoládu a znovu ručně promícháme. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky a ručně ji přimícháme k čokoládové hmotě.
  4. Připravený krém naneseme na sušenkový základ a pěkně uhladíme. Dáme do lednice na hodinu. Potom na vrch nalijeme čokoládovou polevu: smetanu ohřejeme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme.
  5. Necháme ztuhnout v chladu nejlépe během celé noci. Vrch ozdobíme malinami.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Makyna555    ·   29.4.2024   ·   Odpovědět   ·  

Chtěla jsem se zeptat, zda je nutné používat mascarpone nebo lze něčím nahradit? Předem děkuji.

Marcela Lufinkova    ·   1.8.2023   ·   Odpovědět   ·  

Holky a jakou používáte smetanu ke šlehání - 30 nebo 40 procentní ? Nějak mi nejde ušlehat do tuha :( Čokoláda by měla být hořká v krému i na polevě, nebo do krému mléčná ? Moc děkuji za rady.

@kucharka1    ·   28.1.2024   ·   Odpovědět   ·  

Jí používam 33% a obě hořké čokolády ale myslím že by to šlo i s mléčnou;)

@kucharka1    ·   28.1.2024   ·   Odpovědět   ·  

Jí používam 33% a obě hořké čokolády ale myslím že by to šlo i s mléčnou;)

Diana Nalezinková    ·   20.11.2022   ·   Odpovědět   ·  

Jeden z nejlepších dortů co jsem, kdy jedla a že měl teda úspěch. Jednoduchý na přípravu a opravdu luxusní, doporučuji. Jen opravdu chce nechat přes noc uležet, jinak se korpus drolí.

Gajaa    ·   30.3.2022   ·   Odpovědět   ·  

Děkuji za super receptik. Poslechla jsem Kristy a dala jsem tam také malinovou pečeť a všem to moc chutnalo. Akorát mi to úplně neztuhlo, nejspíš jsem do toho krámu dala moc teplou čokoládu tak to byla trošku jako kejda :) ale chuťově moc výborný, všem moc chutnal! Doporučuji !

NejLucka NejLucka    ·   31.3.2022   ·   Odpovědět   ·  

díky :) příště se pochlubte i fotkou :)

Gajaa    ·   31.3.2022   ·   Odpovědět   ·  

Snažila jsem se ale bohužel mi to nešlo přidat.

NejLucka NejLucka    ·   31.3.2022   ·   Odpovědět   ·  

hm jak to? i po přihlášení se nedala fotka vložit? případně napište, jaký jste měli problém :)

KristyRaj8888    ·   5.2.2022   ·   Odpovědět   ·  

Byl vynikající, do krému jsem dala malinovou studentskou pečeť a to to pozvedlo na jiný level 👌 každý byl nadšený ❤️

NejLucka NejLucka    ·   9.2.2022   ·   Odpovědět   ·  

super :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář