NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Jednohubky Jak připravit oblíbené větrníky na slano. Nový recept, který bude hitem osláv.
Jak připravit oblíbené větrníky na slano. Nový recept, který bude hitem osláv.
Jak připravit oblíbené větrníky na slano. Nový recept, který bude hitem osláv.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Silvestr se neobejde bez chlebíčků nebo jednohubek. Letos jsem vsadila na novinku a to na sýrové odpalované těsto. Naplnila jsem je krémovou sýrovou náplní z másla a krémové sýrové pomazánky. Samozřejmě na náplň můžete použít cokoli, co máte rádi. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   30.12.2023

Jak připravit oblíbené větrníky na slano. Nový recept, který bude hitem osláv.

Silvestr se neobejde bez chlebíčků nebo jednohubek. Letos jsem vsadila na novinku a to na sýrové odpalované těsto. Naplnila jsem je krémovou sýrovou náplní z másla a krémové sýrové pomazánky. Samozřejmě na náplň můžete použít cokoli, co máte rádi. Autor: Karambola

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

110 g
voda
45 g
máslo
trochu
sůl
70 g
hladká mouka
3 ks
vejce
70 g
sýr
trochu
černý pepř

Náplň:

100 g
máslo
špetka
sůl
250 g
pomazánkové máslo
100 g
tvrdý sýr
trochu
pažitka
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Na oheň dejte vodu, máslo a trochu soli. Když se vaří, přidejte mouku a míchejte, dokud se nevytvoří tuhá hmota, která se začne odlepovat od stěn hrnce. Asi 2 minuty těsto převalujte kolem hrnce, aby se odpařilo.
  2. Poté těsto přendejte do mísy a začněte míchat mixérem, aby směs trochu vychladla. Do mírně vychladlé směsi začněte postupně zašlehávat jedno vejce po druhém a po každém důkladně promíchejte.
  3. Poté ho odstavte a přidejte nastrouhaný tvrdý sýr, který do těsta vmíchejte rukou. Můžete také přidat trochu černého pepře.
  4. Těsto přendejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a na plech vyložený papírem vyfoukněte malá kolečka a dejte péct do předehřáté trouby. Pečeme při 180 stupních asi 15-20 minut - pozor.
  5. Pak je naplňte náplní - máslo vyšlehejte se špetkou soli do pěny a přidejte pomazánkové máslo. Pak už jen rukou vmíchejte tvrdý strouhaný sýr a jemně nasekanou pažitku.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář