NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Jak připravit pravý cheesecake s ovocem. Tajemství je v této základní surovině, kterou nesmíte vynechat.
Jak připravit pravý cheesecake s ovocem. Tajemství je v této základní surovině, kterou nesmíte vynechat.
Recept Jak připravit pravý cheesecake s ovocem. Tajemství je v této základní surovině, kterou nesmíte vynechat.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Cheesecake je jedním z nejpopulárnějších dezertů na světě. Můžete jej podávat na desítky způsobů. Skvěle chutná s čerstvým ovocem, sladkým ovocným přelivem i s čokoládou. Aby se vám však povedl, nesmíte zapomenout na jednu základní surovinu, kterou je kvalitní krémový sýr jako Philadelphia nebo Lučina.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   11.8.2024

Jak připravit pravý cheesecake s ovocem. Tajemství je v této základní surovině, kterou nesmíte vynechat.

Cheesecake je jedním z nejpopulárnějších dezertů na světě. Můžete jej podávat na desítky způsobů. Skvěle chutná s čerstvým ovocem, sladkým ovocným přelivem i s čokoládou. Aby se vám však povedl, nesmíte zapomenout na jednu základní surovinu, kterou je kvalitní krémový sýr jako Philadelphia nebo Lučina.

25 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Korpus

200 g
máslové sušenky
80 g
máslo
1 lžíce
med nebo javorový sirup

Náplň

500 g
krémový sýr
400 g
zakysaná smetana
100 g
hnědý cukr
100 g
moučkový cukr
3 ks
vejce
2 lžíce
hladká mouka
2 lžíce
citrónová štáva
1 lžička
vanilkový extrakt

Ozdobení

podle potřeby
ovoce
podle potřeby
škrob
podle chuti
cukr
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření

Cheesecake s ovocem je výborný dezert, který v sobě spojuje sladkou a svěží chuť. Jaké ovoce v receptu použijete, záleží jen na vás. Nejlepší jsou maliny, borůvky a jahody, ale skvělou chuť zajistí i meruňky, broskve a rybíz.

  1. Nejdříve si připravíme korpus. Máslové sušenky rozmixujeme, přidáme javorový sirup nebo med, máslo a vše dobře promícháme. Hotovou směs nasypeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pořádně utlačíme.
  2. Krémový sýr vyšleháme spolu s hnědým a moučkovým cukrem. Postupně přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu, vejce, vanilkový extrakt a mouku.
  3. Náplň nalijeme do dortové formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 165 ºC přibližně 35 minut. Poté troubu vypneme, pootevřeme a cheesecake v ní necháme ještě 15 minut.
  4. Vychladlý cheesecake můžeme ozdobit čerstvým ovocem. Pokud bychom ale chtěli trochu experimentovat, ovoce vložíme do hrnce, posypeme cukrem, přidáme bramborový škrob (obvykle postačí 2 až 3 lžičky) a mírně povaříme. Změklé ovoce spolu se šťávou následně naservírujeme na cheesecake.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář