Jak připravit rychlou bábovku bez použití bábovkové formy

Recept Jak připravit rychlou bábovku bez použití bábovkové formy

Přidal: Karambola, 30.1.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Koláče, Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud máte chuť i na světlou bábovku i na tmavou bábovku doporučuji vyzkoušet tento recept. Do středu dortové formy uložíte pohár a na jednu stranu nalijete světlé těsto a na druhou stranu tmavé. Nezleje se vám to dohromady a vytvoří se tak dvoubarevná bábovka. Každému odkrojíte takový kousek, jaký chce. Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Karambola, 30.1.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Koláče, Moučníky, Koláče, cukroví

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

3 ksvejce
130 gkrystalový cukr
1 bal.vanilkový cukr
250 gmléko
100 golej
310 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
2 lžícekakao
3 lžícevoda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vajíčka vyšleháme spolu s kr. a vanilkovým cukrem do pěny.
  2. Přidáme mléko, olej a na závěr i mouku smíchanou s práškem do pečiva, kterou jsme prosáli na jemném situ. V malé misce rozmícháme kakao s vodou.
  3. Vyšlehané těsto rozdělíme na polovinu. Do jedné části přidáme rozmíchané kakao a promícháme.
  4. Připravíme si dortovou formu, dno vyložíme papírem, potřeme máslem (máslem potřeme i boky formy) a do středu uložíme pohár. Já jsem použila formu o průměru 24 cm a menší pohár.
  5. Najednou nalijeme světlé a tmavé těsto ze stran formy.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 40 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit