NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Dukátové buchtičky Jak připravit vynikající univerzální kynuté těsto, ze kterého dělám buchty pečené, buchty na páře a dukátové buchtičky.
Jak připravit vynikající univerzální kynuté těsto, ze kterého dělám buchty pečené, buchty na páře a dukátové buchtičky.
Recept Jak připravit vynikající univerzální kynuté těsto, ze kterého dělám buchty pečené, buchty na páře a dukátové buchtičky.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Na internetu se najde spousta receptů na dokonalé kynuté těsto vhodné jak pro slané, tak pro sladké pekařské výrobky. Osobně jsem pro sladké pečivo vždy spoléhala na jeden ověřený recept, který zahrnuje použití mléka a výhradně čerstvého droždí. Mléko dělá těsto po několik dní jemným. Popíšu, jak si připravuji univerzální kynuté těsto, ze kterého tvořím různé druhy sladkého pečiva, jako jsou například pečené buchty, buchty na páře nebo dukátové buchtičky.

Triniti Triniti    ·   13.2.2024

Jak připravit vynikající univerzální kynuté těsto, ze kterého dělám buchty pečené, buchty na páře a dukátové buchtičky.

Na internetu se najde spousta receptů na dokonalé kynuté těsto vhodné jak pro slané, tak pro sladké pekařské výrobky. Osobně jsem pro sladké pečivo vždy spoléhala na jeden ověřený recept, který zahrnuje použití mléka a výhradně čerstvého droždí. Mléko dělá těsto po několik dní jemným. Popíšu, jak si připravuji univerzální kynuté těsto, ze kterého tvořím různé druhy sladkého pečiva, jako jsou například pečené buchty, buchty na páře nebo dukátové buchtičky.

25 min
Čas přípravy
Suroviny
1 kg
polohrubá mouka
500 ml
mléko
125 g
máslo
1 ks
vejce
3 lžíce
krystalový cukr
špetka
sůl

Kvásek:

1 kostka
droždí
250 ml
mléko
2 lžíce
krystalový cukr
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
  1. Začneme přípravou kvásku. Mléko mírně ohřejeme, vmícháme do něj cukr a droždí a necháme na teplém místě asi 10 minut vzejít.
  2. Mezitím si připravíme ostatní ingredience pro těsto, které smícháme do velké mísy. Do směsi poté zapracujeme kvásek a zpracujeme hladké těsto, jež se samo odlepí od okrajů mísy. Toto těsto pak přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Po vykynutí je těsto připraveno na další zpracování.
  3. Z tohoto univerzálního těsta obvykle tvořím dukátové buchtičky, různé druhy kynutých koláčů a tradiční buchty, které plním marmeládou, ořechy, nutellou, mákem nebo tvarohem.
Komentáře k receptu
Roseangel    ·   20.4.2024   ·   Odpovědět   ·  

Jste nejlepší kuchařka, dělám jídla už jen podle Vašich receptů 😇

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář