NejRecept.cz Dezerty Moučníky Jak zpracovat zbylé bílky- Oblíbené ŠTAFETKY
Jak zpracovat zbylé bílky- Oblíbené ŠTAFETKY
Recept Jak zpracovat zbylé bílky- Oblíbené ŠTAFETKY
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   5.12.2019

Jak zpracovat zbylé bílky- Oblíbené ŠTAFETKY

Nevíte co se zbylými bílky? Upečte štafetky. Kdysi byly štafetky moje oblíbené vánoční sladké pokušení. Připravovala jsem je z trojité dávky až jsem se jich přejedla. Po roční pauze jsem znovu dostala chuť a tak jsem je v předstihu upekla. Autor: Petra

45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na těsto:

4 lžíce
hladké mouky
100 g
kr. cukru
50 g
mletých vlašských ořechů
4 ks
bílky
špetka
soli

Na krém:

80 g
másla
3 lžíce
moučkového cukru
3 lžíce
hladké mouky
80 ml
silné černé kávy
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme spolu se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu. V druhé misce smícháme mleté oříšky s moukou. Po lžících oříšky s moukou přidáváme k vyšlehanému sněhu. Jemně vařečkou vymícháme těsto, které nalijeme na velký plech vyložený pečícím papírem. Uhladíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 170 stupňů asi 15 minut. Hned po upečení stáhneme pečící papír a necháme vychladnout.
  2. 40 g másla rozpustíme v kastrolu a zasypeme 3 lžícemi mouky a 1 lžící cukru. Usmažíme bílou jíšku, kterou zalijeme vrchovatou lžičkou Nescafé (cca 80 ml) a chvilku povaříme. Necháme vychladnout. Zbývající máslo vyšleháme se zbylým cukrem do pěny a po částech zašleháme vychladlou jíšku.
  3. Těsto nakrájíme na proužky, které natřeme krémem a slepíme. Nakrájíme na úhledné řezy a polovinu namočíme do čokoládové polevy.
Komentáře k receptu
Veeeerča    ·   18.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

Množství krému,co je tu uvedené je na 1 dávku?

NejLucka NejLucka    ·   19.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

jo :)

zuza zuza    ·   8.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

poprvé stafetky,super recept

NejLucka NejLucka    ·   12.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

Díky :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář